Designbolag med tro på Östergötland satsar och öppnar nytt kontor Linköping

I dag öppnar Usify sitt nya kontor i centrala Linköping.

– I Östergötland finns i dag världsledande kompetenser inom en rad områden. Ska vi som region få ut potentialen i detta måste vi omforma denna fantastiska kunnande till relevanta och användbara tjänster och produkter. Tjänster och produkter som kunder vill betala för, säger Usifys vd Bjarte Bugge

Om vi blickar tillbaka 20 – 30 år handlade design i första hand om att utforma produkter. Från det har design utvecklats till att användas för utveckling av tjänster, sociala innovationer och samhällsutveckling. På senaste åren har vi också sett ett växande intresse för att också använda design på strategisk nivå, både i näringsliv och i samhället.

Framväxten av bolag som har design som del av sitt DNA är många och framgångsrika; Apple, AirBnB, Über m.fl. är tydliga bevis på kraften i design. IBM och Forrester släppte i februari en rapport som klart visade på hur design bidrar till ökad effektivitet och lönsamhet.

I dag jobbar Usify med allt från startupbolag, offentliga verksamheter och vård till koncernledning i några av Sveriges ledande industribolag.

– För oss är detta en stor och viktig satsning i Linköping, där vi vill sätta alla former av design i Centrum. Och vår plan är att bidra till en meningsfull förändring i regionen avslutar Bjarte Bugge.

Källa: www.usify.se