Yvonne Rosmark slutar som näringslivschef
Yvonne Rosmark slutar som näringslivschef

Yvonne Rosmark slutar som näringslivschef

Yvonne Rosmark slutar som näringslivschef

– Efter fem år som näringslivschef har jag bestämt mig för att göra något annat. Mitt uppdrag har varit både utvecklande och fantastiskt roligt. Jag är stolt över allt det som vi har lyckats åstadkomma inom Nulink och den fantastiska tillväxt som vi har i Linköpings näringsliv.

Yvonne Rosmark har som näringslivschef och VD för Nulink arbetat mycket med att skapa kontaktytor och dialog mellan näringslivet och kommunen.

– Jag tycker verkligen att vi har lyckats, inte minst med hjälp av vårt advisory board med utvalda företagare som arbetar för att skapa en bra jordmån för företagande i Linköping. Likaså har vår satsning på ungdomar och nyföretagande varit viktig.

Det kontaktskapande arbetet har också handlat om att få företag inom samma bransch att samverka. Dit hör flygklustret Aerospace Cluster Sweden som efter tre år står på egna ben och nu drivs av företagen själva. Nulink har även varit med och startat mötesplatsen Handelns Hus.

– För mig har det varit viktigt att se Linköping som en viktig del i regionens utveckling och att vi tillsammans skapar goda förutsättningar för tillväxt både för små företag och stora företag.

Nulinks styrelseordförande Helena Balthammar (S) tycker att Nulink har utvecklats under Yvonne Rosmarks ledning:

– Under dessa år har Nulink vuxit och blivit starkare. Linköping har ett starkt näringsliv och jag vill tacka Yvonne för hennes arbete, säger Nulinks styrelseordförande Helena Balthammar (S).

– Vi tackar Yvonne för de åren hon har verkat för att förbättra och utveckla Linköping som en attraktiv företagarkommun. Vi kan se de goda resultaten av hennes arbete i form av spännande företag och en av Sveriges bästa arbetsmarknader, säger kommunalrådet Christer Mård (L).

Yvonne Rosmark har ett förflutet inom flygindustrin och säger nu att hon ”vill pröva sina egna vingar”.

– Vad jag ska göra framöver är ännu inte klart, utan jag tänker ge mig lite tid att fundera på det. En roll jag inte kommer att släppa är att fortsätta vara ambassadör för Linköping.

Källa: www.linkoping.se

Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com