Veteranpoolen öppnar i Norrköping
Veteranpoolen öppnar i Norrköping

Veteranpoolen öppnar i Norrköping

Det är Morgan Allard som ska driva kontoret och som nu söker yrkes- och livserfarna pensionärer till Veteranpoolens nya kontor. Redan under hösten är planen att ha ett 50-tal veteraner på plats.

– Att gå i pension kan för många vara en stor utmaning i livet. Många blivande och nyblivna pensionärer vill gärna fortsätta jobba, fast inte på heltid. På Veteranpoolen kan man skriva in sig när man är avtals- eller ålderspensionär och själv styra vilken omfattning man önskar jobba. Det finns stor efterfrågan på erfaren och kompetent personal, både hos privatpersoner och företagare. Där kommer vi in, säger Morgan Allard.

Veteranpoolens pensionärer kan hjälpa stressade småbarnsföräldrar med städning, hantverk och barnpassning, hjälpa dem som inte längre orkar eller har tid att sköta hus och trädgård eller de som helt enkelt behöver någon form av stöd i vardagen. För företaget innebär det en kompetent och erfaren resurs att tillgå med kort varsel.

Morgan Allard ser ingen risk att pensionärerna skulle ta arbetstillfällen från ungdomarna.

– Vi spelar inte på samma planhalva, våra medarbetare vill jobba då och då på sina egna villkor medan ungdomarnas behov matchas bättre av andra anställningsformer. Om våra veteraner mår bra och får ett extra tillskott i kassan ökar efterfrågan ytterligare på både varor och tjänster i samhället vilket i sin tur skapar jobbtillfällen, säger Morgan.

Morgan Allard är för många ett känt Norrköpingsprofil som under de senaste nio åren har varit verksam och drivande inom golfvärlden. Men nu har han lagt klubborna på hyllan, i alla fall bildligt talet, och satsar helhjärtat på att sätta Veteranpoolens koncept på kartan i Norrköping.

– Jag har alltid älskat att jobba med människor och det är precis det jag kommer att fortsätta med på Veteranpoolen. Jag ser fram emot att möta nya härliga pensionärer som vill fortsätta jobba och att ge både företagare och privatpersoner möjligheten att få ”låna” dessa av oss, säger Morgan.

Veteranpoolen startade i Kungsbacka för 10 år sedan. Konceptet blev snabbt populärt och i dag har man ett 40-tal kontor över hela landet och mer än 5000 pensionärer i personalstyrkan – med det är Veteranpoolen Sveriges största tjänsteföretag med pensionärer som utförare.

Källa: www.veteranpoolen.se