VARJE RESA ÄR UNIK – TOUR DE ÖSTERGÖTLAND
Fotograf: Richard Lindgren

VARJE RESA ÄR UNIK – TOUR DE ÖSTERGÖTLAND

 Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetscykelprojekt, som varje år cyklar till Paris till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Turen till Paris skulle genomföras för 19:e gången den 4–11 juli 2020. Men med Covid-19 och ett nedstängt Europa så har planen förändrats, men kampen för cancerdrabbade barn fortsätter! Team Rynkeby Linköping cyklar istället 120 mil (!!!) genom Östergötland under vecka 28 för att göra östgötarna uppmärksamma på syftet och samtidigt vara en gul och glad positiv fläkt som visar upp vårt fantastiska Östergötland med ett hälsosamt cykelperspektiv! “Vi gör gott för oss själva samtidigt som vi gör gott för andra!” säger Team Rinkeby Linköping.

Touren avslutas fre-lör med en tur till bland annat Arkösund. Tidigare i veckan har man cyklat i hela länet, norra Östergötland, västra, södra och nu östra delarna.

Team Rynkeby – God Morgon cyklar varje år till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. Men i år fick det genomföras lokalt. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden. Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2100 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz som arbetat med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna. 

Kolla in hela deras resa på https://www.facebook.com/teamrynkebylinkoping

Källa: Team Rynkeby – God Morgon Linköping