Vadstena Klosterhotel vinnare av ”Most Romantic Historic Hotel of Europe”
Matilda Milton Vadstena klosterhotel

Vadstena Klosterhotel vinnare av ”Most Romantic Historic Hotel of Europe”

Det är allmänheten runt om i Europa som fått nominera och rösta fram hotellen, som mottog sina priser under en galamiddag på Chateau de l’Epinay i Frankrike på måndagskvällen.

– Att bli vald till årets Most Romantic Historic Hotel i konkurrens med 500 andra fantastiska hotell i hela Europa är stort. Med denna utmärkelse känner vi uppskattningen från våra gäster, men också en ödmjukhet inför att fortsatt leverera kvalitet till framtida gäster. Så uttrycker sig en glad Matilda Milton, vars familj drivit Vadstena Klosterhotel i 30 år. Hon finns på plats i Frankrike, för att ta med priset hem till Sverige och Vadstena.

Utmärkelsen Historic Hotels of Europe Awards bekräftar det passionerade engagemang som hotellägare har till att bevara den europeiska historien. Genom att uppmärksamma och värdesätta hotellens unika historia, vårdas kulturarvet till kommande generationer. Matilda Milton berättar att hennes familj har drivit restaurang- och hotellverksamhet i fyra generationer, varav de senaste 30 åren i Vadstena. Deras verksamhet Vadstena Klosterhotel bedrivs i Sveriges äldsta profana byggnader, som i historien tjänat som både kungligt palats och kloster åt Helgonet Birgitta.

HHE Awards har delats ut sedan 2012, och de svenska har placerat sig högt bland Europas historiska anläggningar. 2012 vann Dala-Husby Hotell & Restaurang priset för “Historic Hotel Best Restaurant” och Bjertorp Slott utsågs 2013 till ”Best Historic Countryside Hotel”. 2014 delades priset för “Best Outdoor Activities Historic Hotel” ut till Högbo Brukshotell.
Övriga pristagare av Historic Hotels of Europe Awards 2016 är:

  • Best Castle Historic Hotel Castle: Hotel Sonnenburg, Italien
  • Best Countryside Historic Hotel: Hotel See-Villa, Österrike
  • Best Customer Care Historic Hotel: Chesa Salis, Schweiz
  • Best Historic Hotel Spa: Szidónia Manor House, Ungern
  • Best City Historic Hotel: Hotel Elizabeth, Slovakien
  • Best Historic Hotel New Member: Hotel Marpessa, Grekland
  • Best Historic Hotel with “A Story to Tell”: Aigialos Hotel Santorini, Grekland
  • Best Adventure and Activities Historic Hotel: Knutholmen, Norge
  • Historic Hotel Best Restaurant: Marlfield House, Irland

Historic Hotels of Europe består av ca 500 hotell i 20 länder och huvudsyftet är att öka medvetenheten om de historiska hotell som i Europa. Sverige är representerat genom Countryside Hotels sedan 2003. Vart och ett av de ansluta medlemshotellen representerar sina länders kulturella traditioner, historia, kulturarv och arkitektur.Läs mer på www.historichotelsofeurope.com.

 

Källa: www.countrysidehotels.se

Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com