Vad vet du om regionens miljöarbete?

Vad vet du om regionens miljöarbete?

Malin Forsgren hade ett miljöquiz i Cleantech Östergötlands monter på M-Yran (maskinsektionens arbetsmarknadsdag på LiU) tidigare i vintras som vi tycker passar bra att även du som läsare får prova på. Vad vet du om regionens miljöarbete, här kommer några av de frågor studenterna fick fundera på.

I varje undersökning har du även möjlighet att föreslå en fråga som du själv vill få svar på, som vi lägger till vår lista av frågor, och möjligen använder i framtiden. Du är anonym vid din medverkan.

Månades frågor är:

Hur många mål ingår i Agenda 2030 – FN:s globala hållbarhetsmål?
1. 20 huvudmål och 30 undermål
X. 17 stycken
2. 8 stycken

Vilket östgötskt företag ansvarar för Sveriges pantsystem av PET-flaskor och ser till att varje pantad flaska eller burk så småningom blir en ny?
1. Förpackningsindustrierna
X. Returpack
2. Bryggerinäringen

Linköpings kommun har i politisk enighet fastlagt ett mål när kommunen ska vara koldioxidneutral. Till vilket år är målet satt?
1. 2025
X. 2030
2. 2040

Östergötland har utmärkta förutsättningar för att ställa om till förnybara bränslen. Vi är ett mecka för biogas, med både forskningscentra och flera företag, men också företag som Energifabriken, Agroetanol, Gasum och Chargestorm. Det är bara ett förnybart alternativ som inte finns representerat bland de östgötska företagen. Vilket då?
1. Etanol
X. RME
2. Vätgas

[button type=”success” size=”lg” link=”https://link.webropolsurveys.com/S/D932DFD6581C6991/”] Klicka här för att svara på frågorna! [/button]