You are currently viewing Utmaningen – en vinnande idé är utsedd
Utmaningen - en vinnande idé är utsedd

Utmaningen – en vinnande idé är utsedd

Ungdomskonsulterna har fått ta del av Stångåstadens verksamhet och, tillsammans med Ung Företagsamhet, haft en utbildningsdag med fokus på samarbete, kreativitet och presentationsteknik. Under torsdagen och fredagen har de 30 ungdomskonsulterna fått arbeta med att hitta en lösning på en utmaning. Samtliga grupper har presenterat sin idé för en jury och en vinnande idé är nu utsedd. Ambitionen är att Stångåstaden ska förverkliga den vinnande idén. Utmaningen är ett samverkansprojekt mellan Stångåstaden och Ung Företagsamhet i Östergötland.

– Det har varit intressant och lärorikt att träffa våra 30 ungdomskonsulter och få ta del av deras idéer och förslag kring återvinning, som är ett av våra prioriterade områden. Nu ser vi fram emot att arbeta vidare med den vinnande idén och förverkliga den tillsammans med ungdomarna som är våra hyresgäster, säger Marie Aktö, marknadschef Stångåstaden.

Med juryns motivering:

Den vinnande idén framfördes på ett aktivt och professionellt sätt. Den är mycket kreativ, realistisk och genomförbar. Gruppen har visat på hög pedagogisk insikt. Idén knyter ihop hela återvinningscirkeln genom att fokusera både på teknik och kunskap.

Den vinnande idén:

“Cirkelprojektet” – förändra utseendet i återvinningsrummet med tydligare och pedagogisk skyltning med hjälp av foton, färger och bilder. Cirkelprojektet vill engagera ungdomar med breda språkkunskaper ifrån bostadsområdet för att informera vuxna och barn. Idén bygger även på att föreläsa i skolor i åk 1-3 varför det är viktigt att sortera.

Följande personer ingick i den vinnande gruppen:

Nikita Zozoulenko, Marre Mohammad Poor, Mariana Shafik, Iqra Mahamed Basur

 

Källa: www.stangastaden.se