You are currently viewing Sunfleet slår bilpoolsrekord i Linköping
Sunfleet slår bilpoolsrekord i Linköping

Sunfleet slår bilpoolsrekord i Linköping

Alltfler Linköpingsbor ansluter nu till en bilpool. I Linköping har Sunfleet vuxit med 2 nya bilpoolplatser och 4 bilar under året. Tillväxten har bland annat skett i områdena Vasastaden och Södra Ekkällan. Totalt har Sunfleet nu 1617 medlemmar i Linköping – en tillväxt om 23,56 procent under 2016, vilket är mer än hela 2015. Sunfleet har nu totalt 43 bilar på 15 poolplatser i Linköping.

David Milton, regionansvarig för Sunfleet i Mellansverige förklarar att en del av tillväxten består i fler nya och attraktiva bilar i bilpoolen.

– Under 2016 har vi utökat bilflottan med lite nya modeller som Volvo XC90 T8 Twin Engine som är en supermiljöbilsklassad 7-sitsig SUV, en Renault Trafic som är en stor skåpbil samt Volvo V60 Cross Country, inom kort väntas även nya Volvo V90 komma in också, säger David Milton.

Bilpool integrerad i ny stadsdel
Under 2017 påbörjas inflytten för majoriteten av de som ska bo i den nya stadsdelen Vallastaden där även bomässan Bo17 hålls och där visionen om en helt nya typ av stadsbyggnad ska råda och där den sociala och miljömässiga hållbarheten ska vara ledstjärnan. Samtliga som flyttar in i Vallastaden får 5 års fritt medlemskap hos Sunfleet som ett led i detta och de boende kommer att ha tillgång till ett stort antal miljöbilar från Sunfleet på flera ställen i den nya stadsdelen.

Företagskunder viktig framgångsfaktor för utvecklingen
Allt fler företag och myndigheter ansluter till Sunfleets bilpool. Genom att använda bilpool istället för egen bilflotta utnyttjas bilarna mer effektivt. Dessutom är det vanligt att bilarna görs tillgängliga för övriga medlemmar på kvällar och helger, vilket optimerar utnyttjandet ytterligare. Under 2016 har antalet tjänsteförare ökat med 4000 st hos Sunfleet, men bolaget hoppas på en ännu högre tillväxt.

– Vi ser att allt fler organisationer som landsting och regioner ser fördelarna med att dela bil. Förutom att de gör besparingar på sin bilflotta, får tillgång till en tjänst med en högre servicenivå än en intern bilpool får även regionens medborgare tillgång till nya och miljösäkra bilar. Detta leder till minskad miljöpåverkan inte bara för regionens tjänsteresor utan för samhället i stort, säger David Milton, regionansvarig för Sunfleet i Mellansverige.

Sunfleet passerade nyligen 50 000 medlemmar i Sverige som har över 1200 bilar på över 470 poolplatser i 50 städer till sitt förfogande.

Källa: www.sunfleet.com