You are currently viewing Stadsmissionen öppnar Second hand i Spiralen
Stadsmissionen öppnar Second hand i Spiralen

Stadsmissionen öppnar Second hand i Spiralen

Nu öppnar Stadsmissionen Second handbutik i Spiralen köpcentrum i Norrköping. Second hand blir ett mycket välkommet inslag i butiksmixen i city där medvetna konsumenter nu får möjlighet att handla hållbart – både socialt och klimatsmart. Här får nämligen både människor och prylar en andra chans.

Stadsmissionerna i Östergötland arbetar för att stärka den enskilda människan, förbättra hela livssituationen och stötta till egenmakt genom social omsorg och socialt företagande. Tack vare den nya butiken kan människor som av olika skäl inte kommer in på arbetsmarknaden erbjudas nya möjligheter i livet – genom arbetsträning, praktik och meningsfull sysselsättning.

– Vi är väldigt glada över att slå upp dörrarna till den nya butiken, säger Sanna Detlefsen, direktor Stadsmissionen i Norrköping. Det här blir en av våra första verksamheter här i Norrköping och vi känner ett stort behov och intresse från Norrköpingsborna. Second handbutik och fysisk närvaro i staden är en viktig del av vår etablering, en plats som välkomnar dialog med invånarna. Nu ser vi fram emot många givande möten som bidrar till att göra Norrköping till en ännu lite bättre plats att bo på, för alla, säger Sanna.

Second handbutiken erbjuder allt från kläder till böcker, inredning och leksaker. Norrköpingsborna kan enkelt skänka sina saker som man inte längre behöver, bara det är helt, rent och i bra skick, så att det sen kan komma till nytta hos en ny ägare.

– Vi är mycket nöjda över Stadsmissionens etablering. Det finns stor efterfrågan på second hand och vi är övertygade om att Norrköping kommer ge den nya butiken ett varmt välkomnande, säger Christian Claesson, regionchef Lundbergs Fastigheter. Vi vill vara en ansvarstagande fastighetsägare och för att skapa hållbara och attraktiva stadsmiljöer är socialt ansvar en viktig del. Stadsmissionernas arbete för social omsorg och socialt företagande är fantastiskt bra och vi är mycket glada att nu kunna erbjuda en second handbutik med social hållbarhet i fokus även i Norrköping City.

Stadsmissionens Second Hand öppnar i Spiralen slutet av augusti.

källa: www.lundbergs.se