Spännande år väntar golvspecialisten Linotol
Spännande år väntar golvspecialisten Linotol säger vd Michael Larsson

Spännande år väntar golvspecialisten Linotol

Linotol, med anor från 1929 och där nuvarande affärsverksamheter tog form 2009, växte kraftigt 2016. Man anställde 35 nya medarbetare och sysselsätter i början av det här året 150 personer på årsbasis. När 2017 startade hade Linotol en rekordstor orderstock, på cirka 200 miljoner kronor.

− Nyrekryteringen kommer fortsätta, i och med de stora planer vi har det här året, säger koncernens vd Michael Larsson.

Nästa stora satsning är ett nytt kontor och nya lagerlokaler på Händelö i Norrköping, intill det nuvarande nybyggda servicekontoret. Det blir en expansion på 1 600 kvadratmeter som beräknas vara klar under hösten 2017 och möjliggör att Linotol kan fortsätta expansionen i Norden enligt plan.

− I samband med nybyggnationen skapar vi också ett nytt showroom där våra produkter och olika golvlösningar kan upplevas. Det kommer bli ett inspirerande och kunskapsgivande stort rum där våra ingenjörer och specialister tillsammans med kunden samtalar och diskuterar bästa golvlösningen, säger Linotols marknadschef Pether Skoglund.

Linotol finns i Norrköping, Malmö, Göteborg, Stockholm och i Middelfart i Danmark.

− Linotol A/S i Danmark fick en flygande start under 2016 och har fortsatt vara mycket framgångsrikt, med kraftig tillväxt planerad under 2017. Planen på att etablera oss i Norge fortskrider också, poängterar Michael Larsson.

Linotol prisades under 2016, av affärstidningen Dagens Industri, som ett av landets snabbast växande, och Linotol vill också fortsätta att växa även utanför Sverige.

Källa: www.linotol.se