Sommarföretagaren slår rekord
Sommarföretagaren slår rekord

Sommarföretagaren slår rekord

Sommarföretagaren slår rekord

Första veckan på sommarlovet samlades hela styrkan till utbildning, under ledning av Stefan Brissle. Det blev hårdkörning om företagandets grunder och finslipning av de egna affärsidéerna.

– Men det viktigaste är de erfarenheter som ungdomarna skaffar sig under sommaren. Företagande lär man sig genom att driva företag. Det är till 100 procent vad Sommarföretagaren handlar om, säger Stefan. Siula Grande och Mikaela Johansson är två av företagarna. Tillsammans drar de igång ett sommarföretag som ska tillverka och sälja alla typer av hattar.

– Det är snyggt och praktiskt med hatt, tycket Siula som genom sommarföretaget fått möjligheten att ta sin passion ytterligare ett steg.

Produkterna blir alla typer av huvudbonader. Marknadsföringen kommer att ske på sociala medier, men försäljningen går genom butiker, närmare bestämt Handelns Hus, Elsas Hus och Hemslöjden. Hennes kompanjon Mikaela har redan drivit ett UF-företag på gymnasiet, som tillverkade och sålde vetekuddar. Den produkten följer med in i sommarföretaget. William Rosberg är årets yngsta sommarföretagare. Han har just gått ut grundskolan, men har både erfarenhet av försäljning och en genomtänkt affärsidé.

– Jag ska arbeta som mäklare och hjälpa privatpersoner att sälja, säger William som flera gånger bevisat sin säljtalang, bland annat med majblommor där han tillhörde de bästa i landet.

Idén bygger på att många har en massa saker som de inte behöver, vilket blir tydligt när man flyttar. William hjälper till att sälja det andra vill bli av med. Hans tanke är att samarbeta med t ex fastighetsmäklare som i sin tur kan hjälpa sina kunder att lösa problem. Det är sjunde året som Sommarföretagarna genomförs i Linköping. Alla deltagare får utbildning, ett litet startkapital och en rutinerad företagare som mentor. Nu har de 4-6 veckor på sig att förverkliga sina affärsidéer.

Du kan hittar alla företagarna och deras affärsidéer på sommarforetagaren.se.

Fyra av företagen kommer även finnas på plats i Handelns Hus, Nygatan 34, under sommaren för att sälja sina varor. Handelns Hus webb.

Sommarföretagaren drivs på initiativ av Nulink och kommunens utbildningsförvaltning i syfte att entusiasmera och inspirera ungdomar kring företagande och entreprenörskap.

Källa: www.nulink.se