Smart kommunikationsapp lanseras av Briteback
Briteback

Smart kommunikationsapp lanseras av Briteback

Entreprenör Per Nordlings senaste investering är IT-företaget Briteback, som den 16:e november lanserar sin smarta app för teamkommunikation, som kan användas både av konsumenter och företag. Briteback är Sveriges utmanare till Microsoft och Google med en unik strategi. Appen stödjer både konsumentens krav på enkelhet och företagens behov av ordning och reda inom den interna kommunikationen. Det går utmärkt att börja använda Briteback som en enskild användare för kommunikation med sina närmaste medarbetare och familjen, och sedan växla över till en företagsorienterad version.

Som den enda aktören på marknaden möjliggör Briteback för företag att bygga en rollbaserad kommunikationspolicy, för effektivt styrning och uppföljning av informationsflödet inom verksamheten. ”Vi ser idag att allt fler team inom moderna företag övergår till chatt som verktyg för intern kommunikation, vilket t.ex. appen Slacks framfart visar. Vi gillar Slack, men vårt fokus på företag gör att vi positionerar oss annorlunda och har inbyggt stöd för email och videokommunikation, samt möjligheten för företag att etablera en kommunikationspolicy”, menar Johan Åberg (VD). En aktuell forskningsstudie visar nämligen att internkommunikationen på företag idag sker ad hoc. Företagen saknar tydliga policies och gör inga uppföljningar eller effektiviseringsarbete.

Appen ger pengarna tillbaka

”Vår app kommer ge företagen pengarna tillbaka!” säger Johan Åberg, som har koll på forskning kring effektiv kommunikation: ”Jämfört med företag som inte satsar på den interna kommunikationen kan företag som implementerar en kommunikationspolicy öka sin produktivitet sju gånger. Som grädde på moset blir de anställda mer nöjda, vilket gynnar alla företag.”

Britebacks grundare

Affärsängel Per Nordling slog snabbt till, när Johan Åberg och David Erenger (utvecklingschef) presenterade sin företagsidé. ”För att kunna utmana jättar som Microsoft och Google krävs det ett team utöver det vanliga”, säger Per. ”Med Johans bakgrund som forskare inom teamkommunikation, och Davids erfarenhet inom IT-utveckling och projektledning från företag som Saab och Combitech, tillsammans med min egen bakgrund inom affärssystem och mjukvara för företag, så har vi faktiskt en chans att lyckas. David har dessutom en bakgrund som yrkesofficer och kan det här med tydlighet i kommunikation”, säger Per med glimten i ögat.

Källa: www.briteback.com

Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com