You are currently viewing Skira och Edvira bland finalisterna i Swedbanks entreprenörstävling rivstart
Skira och Edvira bland finalisterna i Swedbanks entreprenörstävling rivstart

Skira och Edvira bland finalisterna i Swedbanks entreprenörstävling rivstart

Entreprenörstävlingen Swedbank rivstart belönar hållbara affärsidéer som bidrar till ett bättre samhälle. Årets vinnare är företaget Amferia om har utvecklat ett plåster som förhindrar uppkomsten av infektioner i sår.

Sammanlagt belönas tio entreprenörer med totalt 2,5 miljoner kronor. Andraplatsen och 350 000 kronor går till Felicia Bindekrans med LEAD-företaget Skira. Skira Handel är en oberoende och pristransparent handelsplats som gör det enklare att sälja och köpa svenskt spannmål. Bland övriga sju finalister finns Linnea Rothin och Marcus Nygren med Norrköpingsföretaget Edvira som belönas med 200 000 kronor. Edvira Vill sätta framtidens tech i händerna på de som annars kanske inte hade kommit i kontakt med den. Företaget har utvecklat en forskningsbaserad lösning för likvärdig utbildning av programmering, med målet att skolans resurser och lärarnas kompetens nyttjas bättre.Alla tio finalister belönas även med varsitt skräddarsytt affärsutvecklingsprogram.

– Vi på Swedbank är väldigt stolta över att få bidra till att de här fantastiska affärsidéerna fortsätter att utvecklas. Omställningen mot ett mer hållbart samhälle är inte bara en ödesfråga, den skapar också stora affärsmöjligheter, något som vinnarna i Swedbank rivstart sett och agerat på. Det är inspirerande att se vilken idérikedom och förändringskraft det finns hos Sveriges entreprenörer, och vilken skillnad de gör i samhället. Jag vill tacka både de tävlande och juryn för det viktiga arbete de gör, säger Birgitte Bonnesen.

Källa: www.swedbank.se