Rusta storsatsar i Mirum Galleria
Mirum Galleria 
 Foto: Sofia Andersson

Rusta storsatsar i Mirum Galleria

Olav Thon Property har under 2015 inlett ett omfattande förändringsarbete för att bygga framtidens Mirum Galleria. Förvandlingen kommer att pågå under hela 2016 och troligen in på 2017 och betyder stora planer för gallerian. Rusta har länge haft önska om att stärka sin position i Östergötland med ytterligare etableringar och när möjligheten att etablera i Mirum kom blev det ett naturligt val.

– Vårt sortiment och koncept attraherar fler och fler kunder och vi tror mycket på Mirum och den butiksmix vi hamnar i. Norrköping är under tillväxt och de starka band vi redan har i kommunen och med Olav Thon Gruppen stärks ytterligare med etableringen i Mirum, säger Peter Jansen, Etableringschef för Rusta i Norden.

Genom avtalet med Rusta stärker Mirum Galleria sin position som Norrköpings mest kompletta Galleria och attraherar i framtiden en ännu bredare målgrupp.

– Att ett av Sveriges mest framgångsrika företag Rusta, nu väljer att etablerar sin första galleriabutik i Mirum Galleria är något vi är stolta över och det passar väl in i vår strategi för framtiden, säger Peter Löfquist-

– Rusta når en helt ny målgrupp. Idag är deras kund mest bilburen och våra besökare går, cyklar, åker spårvagn eller buss, eller bil, tillägger Peter Löfquist.

Mirum Galleria ägs sedan 1 juli 2014 av Olav Thon Property och är Norrköpings största galleria med 70-tal butiker på 45 000 kvm samt 1500 avgiftsfria p-platser. 2015 hade gallerian 5,5 miljoner besökare och omsatte nästan 1 miljard kronor.

 

källa:www.thonproperty.se