You are currently viewing RUAG Space investerar i ny rymdfabrik
RUAG Space investerar i ny rymdfabrik

RUAG Space investerar i ny rymdfabrik

Halva jordens befolkning saknar fortfarande tillgång till internet. Genom att placera 640 satelliter i omloppsbana på 1 200 km höjd över jordens yta, i ett nät runt hela jordklotet, siktar nu företaget OneWeb på att skapa ett världsomspännande bredband som också når den halva av världen som står utanför befintliga nät, inte minst i många utvecklingsländer. Detta ger nya möjligheter till kunskapssprång, ekonomisk tillväxt och säkra kommunikationsvägar vid exempelvis natur- och humanitära katastrofer. OneWeb är därför lika mycket ett välfärdsprojekt som ett avancerat rymdprojekt.

Kontraktet är värt cirka en halv miljard kronor och leveranserna av de 21 dispensersystemen kommer att ske under perioden 2018-2020. Utvecklingsarbetet är nu uppstartat och pågår fram till 2018.

– Att vi nu expanderar så här kraftigt och i princip dubblerar vår kapacitet, är inte bara ett styrkebesked på tillväxten inom rymdbranschen, utan även på vår förmåga att med Linköping som bas, konkurrera på en internationell högteknologisk marknad , säger Jörgen Remmelg, chef på RUAG Space i Linköping.

 Källa: www.ruag.com