Realgymnasiets och Petter Stordalens hotellutbildning expanderar till Linköping
Realgymnasiets och Petter Stordalens hotellutbildning expanderar till Linköping

Realgymnasiets och Petter Stordalens hotellutbildning expanderar till Linköping

Realgymnasiets och Petter Stordalens hotellutbildning expanderar till Linköping

– Det känns verkligen jätteroligt att vi äntligen får denna fantastiska utbildning. Att vi kan erbjuda våra elever en verklighetsförankrad hotellutbildning med en av de främsta i branschen som dessutom ger dem en jobbgaranti efter avslutad utbildning är verkligen något vi kan vara stolta över. Nu ser vi fram emot att välkomna våra nya elever till oss på Realgymnasiet i Linköping, säger Petra Comstedt, rektor på Realgymnasiet i Linköping.

Utbildningen är en lärlingsutbildning där alla elever dessutom har möjlighet att läsa högskolebehörighet. Eleverna genomför hotellutbildningen på Realgymnasiet i Linköping och som lärling på Quality Hotel The Box och på Quality Hotel Ekoxen i Linköping. I slutet av utbildningen kan eleven rikta sina studier mot önskad inriktning inom hotellbranschen. De garanteras även anställning på något av de hotellen som finns inom Nordic Choice Hotels.

– Hela hotellbranschen skriker efter personal med rätt kompetens och utbildning. Vi var trötta på att skrika så istället bestämde vi oss för att göra något åt saken. Tillsammans med det bästa utbildningsföretaget ska vi skapa Sveriges bästa hotellutbildning och det känns fantastiskt att vi snart kan erbjuda utbildningen i fyra olika städer. Det här kommer förbättra vår tillgång till arbetskraft, tillföra kompetens till branschen och ge elever en relevant och modern yrkesutbildning som garanterat kommer ge dem jobb, säger Petter Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels.

Quality Hotel The Box, som även kallas ”the Wellbox, är ett av de nyare spahotellen i koncernen och ligger centralt beläget i Linköping. Quality Hotel Ekoxen är ett konferenshotell som också ligger centralt i Linköping och har under många år varit ett landmärke för stadens företag och den enskilde restauranggästen.

– Att hotell- och turismbranschen länge har haft, och kommer att ha, ett stort behov av utbildade och drivna medarbetare har vi upplevt länge. Nu kan vi, tillsammans med Realgymnasiet, verkligen göra något åt det och föra utvecklingen framåt på samma sätt som görs med Nordic Choice Hotels i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi kommer utbilda ett antal talanger som i förlängningen kommer att stärka Nordic Choice Hotels både i Linköping och andra delar av Norden. Slutförd utbildning med godkända betyg ger eleverna en jobbgaranti, på så sätt kan vi bidra till en bra start på yrkeslivet, i en fantastisk bransch, för ett stort antal unga människor, säger Jacob Corlin, hotelldirektör på Quality Hotel The Box.

– Quality Linköping i egenskap av Hotel Ekoxen och The box ser väldigt fram emot att starta en utbildning i en bransch som erbjuder så många spännande möjligheter och som expanderar stort i en redan växande stad som Linköping, säger Nicolas Facchin General Manager, Quality Hotel Ekoxen.

Källa: www.larande.se