You are currently viewing Pontus Lindblom blir ny näringslivsdirektör
Pontus Lindblom blir ny näringslivsdirektör

Pontus Lindblom blir ny näringslivsdirektör

Pontus Lindblom blir ny näringslivsdirektör i Norrköping

Norrköpings näringsliv växer och har goda förutsättningar för att utvecklas vilket bekräftas av att Norrköping blivit utnämnd till ”Bästa Tillväxt 2016” i Östergötland av Syna. Här finns också hela 17 av Sveriges snabbast växande företag som är både lönsamma och skapar jobb!  Mycket drivs av den innovativa och kreativa miljö som finns i Norrköping samt forskningen som bedrivs på Campus Norrköping (LiU).

– Jag är oerhört glad över att få vara med och driva Norrköpings starka utveckling framåt. Norrköping är oerhört hett hos företag och investerare. Det beror dels på vårt fina läge nära Stockholm som logistiknav, mångfald av företag, men också på grund av de stora investeringar som ska genomföras i samband med hamnutbyggnad, bostadsbyggnation och Ostlänken. Vi behöver öka takten och här finns det en stark vilja och framtidstro vilket skapar goda förutsättningar för en långsiktig hållbar tillväxt, säger Pontus Lindblom ny näringslivsdirektör.

Pontus har en lång erfarenhet från näringslivet i olika roller och att arbete med större investeringar. Han har tidigare varit VD för Peterson Packaging som producerar wellpapp och förpackningslösningar samt marknadsdirektör för Mondi packaging.

– Det är med glädje vi välkomnar Pontus Lindblom som har gjort ett mycket bra arbete med att lyckats etablera flera viktiga företag till Norrköping. Med hans gedigna erfarenhet från näringslivet samt flera års arbete inom kommunal verksamhet ser vi att Pontus kommer att bidra starkt i vårt utvecklingsarbete, säger Martin Andreae kommundirektör.

Pontus Lindblom kommer att tillträda posten som näringslivsdirektör från och med 1 januari 2017, efter Anne Revland som har valt att avsluta sitt uppdrag på Näringslivskontoret.

Källa: www.norrkoping.se