You are currently viewing Nya parkeringssystemet mycket uppskattat
Dukatens parkeringssystem

Nya parkeringssystemet mycket uppskattat

 Systemet fungerar så att kunden slipper ta biljett och behöver inte heller hålla ordning på parkeringstid. I p-husen öppnar sig bommarna automatiskt både vid in- och utfart och exakt belopp dras från kundens betalkort. På utomhusparkeringarna används appen Parkering Linköping för att checka in och checka ut bilen. Inga extra avgifter tillkommer.

 Enkäten gick ut till ca 3000 användare och över 1600 personer svarade. Många lämnade även synpunkter och förbättringsförslag i samband med enkäten.

 – Det är överväldigande att se resultaten, säger Matts Skeppstedt på Dukaten. Många har lämnat spontana positiva kommentarer, men har vi har också fått många bra synpunkter på hur vi kan utveckla systemet ytterligare. Några få har upplevt störningar och det tar vi till oss och undersöker hur vi ska kunna undvika framåt.

 Det vanligaste önskemålet är att kunna köpa månadskort i systemet. Utvecklingen av det är redan på gång och planeras att lanseras under sommaren. Att lättare hitta parkerad bil är ett önskemål som redan är realiserat. En röd bilsymbol dyker upp på kartan i appen där bilen är parkerad.

 Många undrar varför appen inte går att använda på alla parkeringar i Linköping. Det beror helt enkelt på att Dukaten i dagsläget bara kan erbjuda tjänsten på sina egna parkeringar. Dukaten tittar just nu på samarbeten med andra aktörer för att kunna erbjuda parkering via appen på fler parkeringar.

 

För mer information vänligen kontakta;

Matts Skeppstedt, Marknads- och affärsutvecklare, Dukaten Parkering, tel: 013-20 54 11

 

www.dukaten.se

 

Läs mer om det nya parkeringssystemet här: dukaten.se/vara-tjaenster/slipp-biljetten?lang=sv