You are currently viewing Ny vd till NyföretagarCentrum i Linköping
th. Erik Åqvist, tv. Anna Hjertstedt – Foto: NFC

Ny vd till NyföretagarCentrum i Linköping

Ny vd för NyföretagarCentrum i Linköping blir Anna Hjertstedt. Vad lockar då Anna till att leda NyföretagarCentrum?

– Jag har själv drivit eget företag i över 20 år och brinner för entreprenörskap. De senaste tre åren har jag varit ordförande för Företagarna i Linköping och har stor erfarenhet av de frågor och utmaningar man står inför som företagare.

Du arbetar som regionchef för Ranstad, ett av världens största HR-företag. Nu blir det ett mer lokalt fokus?

– Linköping är staden i mitt hjärta och de erfarenheter jag fått kring ledarskap och HR i ett stort företag kommer säkerligen även till pass i min nya roll.

NyföretagarCentrum i Linköping har en bred verksamhet, något som särskilt lockar?

– Jag ser verkligen fram emot att möta alla entreprenörer och få bidra till att just deras idé lyckas. NyföretagarCentrum har ett fantastisk gott renommé och det skall bli spännande och utmanade att utveckla verksamheten vidare. Jag vill att vi blir bäst på att sätta fokus på entreprenörskap vilket känns självklart i en stad som Linköping. Vi har en bra blandning av stora och små företag. Att fördjupa och öka samverkan med det lokala näringslivet är något jag ser som extra viktigt inför framtiden. Nästa år firar vi dessutom 25 år jubileum.

 

Hur känns det för dig, Erik. Du har ju varit ”Mr NyföretagarCentrum” i fem år?

– Det är oerhört glädjande att styrelsen gjort en så bra rekrytering. Det finns alltid ett mått av vemod när man väljer att lämna över stafettpinnen men med Anna vid rodret är jag helt trygg i att NyföretagarCentrum kommer bli än vassare. För egen del har det blivit nära 2000 rådgivningar och 600 företagsstarter under de här åren. Det är klart att en del av mig kommer sakna den operativa närheten till entreprenörerna men var sak sin tid. Jag vill jobba med ett mer strategiskt perspektiv på näringslivsfrågorna vilket jag kommer få göra i min nya roll. Det kommer bli väldigt kul.

Intresset för entreprenörskap och företagande är fortsatt stort. Du sade att ni hittills i år bidragit till 112 företagsstarter!

– Ja, det är fantastiskt. NyföretagarCentrum behövs verkligen mer än någonsin. Det råder inte brist på saker att ta tag i eller idéer att utveckla för Anna, det kan jag lova. Det mesta är ännu ogjort både gällande nya affärsidéer såväl som för oss i våra kommande uppdrag. Avslutar Erik med ett brett leende.

Källa: www.nyforetagarcentrum.se