You are currently viewing Ny satsning ska fylla Linköpings stadskärna med sommarevents
Stora torget Linköping. Tills vi kan träffas på det här sättet igen får vi hitta på andra sätt. Foto visit linköping co

Ny satsning ska fylla Linköpings stadskärna med sommarevents

Intresset för att besöka Linköpings stadskärna var stort förra sommaren och väntas vara det även i år. För att skapa en innerstad som sprudlar av aktivitet och sommarfeeling väljer Linköpings Innersta att ge ett unikt stöd till privatpersoner, föreningar och näringsliv som vill skapa event. Syftet är att uppmuntra vem som helst att ta plats i stadsrummet och vara med och skapa en härlig atmosfär.

— Det finns många roliga och kreativa idéer hos såväl privatpersoner som föreningar och näringsliv, och vi vill tillvarata dem och uppmuntra till att använda vår fina stadskärna som arena för sommaraktiviteter. Vi har nog alla längtat efter att ses och göra roliga saker ihop och vi hoppas att man kommer att vilja nyttja stadskärnan till detta, berättar David Nilsson, vd på Citysamverkan.

På Linköpings Innerstas hemsida kan vem som helst registrera sitt event och söka stöd. De bästa idéerna kan till exempel stöttas med tillståndsansökningar, hjälp med scen eller ljud, och det finns även möjlighet att söka ekonomiskt bidrag.

Många mindre events

Regeringen har genomfört lättnader i restriktionerna och om allting går som vi alla hoppas på så kommer det fler lättnader under juli. Det möjliggör att arrangera fler events i mindre skala.

— Eftersom vi inte kan arrangera stora evenemang i stadskärnan den här sommaren väljer vi att använda resurserna till att stötta flera mindre evenemang. Det enda kravet är att de följer de restriktioner som råder, säger David Nilsson.

Källa: www.linkopinginnersta.se