You are currently viewing Ny ordförande i Rationell IT
Lena Lyckenvik ny ordförande i Rationell IT Fotograf: Almeräng fotografi

Ny ordförande i Rationell IT

Det Linköpingsbaserade IT-bolaget Rationell IT satsar framåt och tillsätter en extern ordförande. Det är Lena Lyckenvik, med mångårig erfarenhet från IT-branschen, företagsledning och styrelsearbete, som tillsammans med företagsledningen ska styra utvecklingen mot en tydligare affärsstrategi och tillväxtökning.

Lyckenvik har hanterat utmaningar inom områden som ledarskap, ägarfrågor, finansiering, försäljning, kommersialisering och övergripande strategiska frågor.

– Nu tar vi nästa steg i vår förändringsresa. För att komma vidare och få lite mer tryck på styrningen behöver vi extern hjälp. Lena Lyckenvik tillför viktiga dimensioner genom hennes operativa erfarenhet från såväl startup-bolag och småbolag, som koncernledningsfrågor i börsföretag, säger Dag Johansson, vd för Rationell IT.

Rationell IT tar fram lösningar för affärssystem och digitalisering, framförallt för små och medelstora företag.

– Företaget har under sina verksamma år skaffat sig en tydlig position som helhetsleverantör inom IT-branschen. Jag uppskattar företagets värdegrund som bygger på att det ska vara ”okrångligt” att få till fungerande, säkra och kostnadseffektiva IT-lösningar. Jag ser verkligen fram emot ordförandeuppdraget och att tillsammans med ledningen få utveckla bolaget, säger Lena Lyckenvik.

– Vi är bra på att förstå vad kunden verkligen behöver utan att krångla till det. Vi brinner för att skapa ordning och reda kring våra kunders IT-miljöer. Vi är alltid nyfikna på hur kunden kan använda teknik för att underlätta vardagen, avslutar Dag Johansson.

Källa: www.rationellit.se