Ny koncernchef för Lärande Förvaltning i Östergötland AB
Ny koncernchef för Lärande Förvaltning i Östergötland AB Ulrika Unell

Ny koncernchef för Lärande Förvaltning i Östergötland AB

Ny koncernchef för Lärande Förvaltning i Östergötland AB

– Jag välkomnar Ulrika Unell som koncernchef. Med hennes erfarenhet och kompetens kommer hon att utveckla organisationens styrning och strukturer ytterligare samt leda verksamheten in i 2020-talet, säger Jan Vikström som är koncernens grundare och ägare. Jan Vikström fortsätter sitt arbete med utvecklingsfrågor inom koncernen.

– Jag ser fram emot att vara med på Lärandes fortsatta utvecklingsresa. Samhället förändras i rask takt drivet av digitalisering och globalisering, det är en stor och viktig utmaning att utveckla den svenska skolan för att förbereda eleverna för vårt framtida nya samhälle. Jag hoppas kunna bidra med min ledarerfarenhet och samtidigt få insikt i en ny bransch och inte minst lära känna en mängd nya intressanta människor, säger Ulrika Unell om sitt nya uppdrag.

Lärande Förvaltning i Östergötland har två dotterbolag som är Lärande i Sverige AB och Lärande Partner i Östergötland AB. Inom koncernen drivs Realgymnasiet och Erlaskolan som är en grundskola. Lärande är den sjätte största friskolekoncernen och finns representerad på 15 orter i Sverige med huvudkontor i Norrköping. Rekryteringen av koncernchef är en del av satsningen på att vara en stilbildare inom svensk skola.

Källa: www.larande.se