Ny fondchef för Almi Invest fond Östra Mellansverige
Björn Persson Almi

Ny fondchef för Almi Invest fond Östra Mellansverige

Fonden i Östra Mellansverige har sitt säte i Linköping, men upptagningsområdet täcker en stor del av Mellansverige såsom Uppsala län, Södermanlands län, Östergötlands län, Örebro län och Västmanlands län. Redan under sin studietid på Linköpings Tekniska Högskola intresserade han sig för strategisk analys av riskkapitalmarknaden i Sverige. Så intresset för riskkapital och investeringsverksamhet fanns redan med från början. Han började på Almi Företagspartner 2001 och blev snabbt chef över finansieringsverksamheten för att sedan gå vidare in i rollen som Investment Manager på Innovationsbron och därefter Almi Invest.

– Min tid som Investment Manager har varit fylld av många inspirerande utmaningar, dels av att stötta bolagen med affärsutveckling, kapitalresning och nätverk till andra investerare, dels av att sitta i skarpa förhandlingar vid företagsförsäljningar. Det finns en kultur här i vår region som kännetecknas av en stark entreprenörsanda. Här finns många duktiga entreprenörer och team som vill framåt och bygga tillväxtföretag. Jag ser verkligen fram emot att få leda och stimulera den utvecklingen ytterligare i min nya roll, säger Björn Persson, fondchef på Almi Invest.

Investerat i över 20 bolag

En rad spännande tillväxtbolag har fått sitt första viktiga riskkapital av Almi Invest. Björn själv har hittills hunnit göra över 20 investeringar och han kommer fortfarande att vara nära kopplad till investeringsverksamheten, men nu i en annan roll som ansvarig för den regionala fonden.

– Att backa upp teknikföretag med hög tillväxtpotential, både med nödvändigt kapital och strategiskt styrelsearbete, det har varit några av de viktigaste arbetsuppgifterna, säger Björn Persson, fondchef på Almi Invest.

Genomfört många exits

För närvarande sitter Björn i styrelsen för sex bolag där de flesta av företagen är inriktade mot en etablering på en global marknad och har en stark internationell närvaro. Björn har också varit med och genomfört en rad olika företagsförsäljningar, s k exits, under sin tid som Investment Manager. Några av dem är t ex KA Elektronik som förvärvades av Hanza Holding AB, Anacatum Design AB såldes till Fingerprint Cards AB, Mobenga AB köptes upp av Playtech Ltd och Ydre Skåp AB förvärvades av Karnell och Ydre Invest AB.

 

Källa: www.almi.se