Ny app för Norrköpingsbor – ska underlätta vardagen
Ny app för Norrköpingsbor - ska underlätta vardagen

Ny app för Norrköpingsbor – ska underlätta vardagen

IT-konsultbolaget Consid – med kontor ibland annat Norrköping och Linköping – har utvecklat en ny mobilapplikation tillsammans med Norrköping Vatten och Avfall. Mobilapplikationen, som går under namnet Din Vardag, ämnar att skapa samhällsnytta, då man vill underlätta vardagen för Norrköpingsborna när det kommer till bland annat sophantering, driftstörningar och avläsning av vattenmätarställning. Johanna Malm, kommunikatör på Norrköping Vatten och Avfall, förklarar vidare:

– Appen är ett stort steg fram mot målet att det ska vara enkelt att vara kund hos oss på Norrköping Vatten och Avfall. För att det ska vara enkelt måste vi finnas i många kanaler och då blir det naturligt att vi satsar på att bli mer digitala i vår kommunikation. Genom vår app har vi nu en perfekt plattform att kunna erbjuda tjänster i form av att till exempel få pushnotiser om eventuella driftstörningar i ens område, information kring både sopsortering och när sophämtningen sker, samt möjlighet att lämna sin vattenmätarställning direkt i appen, förklarar Malm.

I tillägg till mobilapplikationen har Consid bistått Norrköping Vatten och Avfall med utveckling av nya e-tjänster. Consid har även bistått med marknadsföringsmaterial i samband med lansering och kommunikation kring deras nya produkt.

Appen är ett resultat av ett nära samarbete mellan Norrköping Vatten och Avfall och olika affärsområden hos Consid, hela vägen från koncept och strategi till design, utveckling och lansering. Henrik Boström, regionansvarig på Consid Öst, berättar om Consids bredd, och betydelsen av denna, för projektet.

– Det är roligt att vi kan erbjuda våra samarbetspartners ett så pass brett erbjudande, där allt från idé och utveckling till lansering och uppföljning är inräknat. Att vi får möjligheten att kombinera våra olika affärsområdens kompetens i projekt som dessa är mycket kul och effektivt. Samarbetet med Norrköping Vatten och Avfall har resulterat i något jag tror kommer användas flitigt av Norrköpingsborna, något som kommer underlätta såväl deras som Norrköping Vatten och Avfalls vardag, menar Boström.

Applikationen finns att ladda ner till såväl Android som iOS.

Källa: www.consid.se