Nu har vi passerat den magiska gränsen, 150 000 passagerare

 

En stor anledning till ökningen beror på att SAS under våren började trafikera flygplatsen samt att KLM som funnits sedan tidigare, fortsätter att växa kraftigt. Människor i regionen har sett fördelarna med att flyga från Linköping och att de med en mellanlandning i Amsterdam eller Köpenhamn når hela världen till konkurrenskraftiga biljettpriser.

– Det är positivt för både Linköping och regionen att det finns så god tillgång till förbindelser ut i världen genom flygplatsen. Det är ett tecken på att staden växer som knutpunkt för kommunikationer och det bådar gott inför stadens framtida utveckling, säger Lena Micko, Kommunstyrelsens ordförande (s) i Linköpings Kommun.

– Det är fantastiskt roligt att fler och fler, både affärsresenärer och privatresenärer, upptäcker hur bekvämt och smidigt det är att flyga från Linköping. Nu kan man t ex flyga från Linköping till London med SAS via Kastrup på under 4 timmar, säger en stolt Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport, och hälsar både gamla och nya resenärer välkomna till flygplatsen under 2015.