You are currently viewing Nu går startskottet för 290 bostäder i Ebbepark
Nu går startskottet för 290 bostäder i Ebbepark

Nu går startskottet för 290 bostäder i Ebbepark

Nu går startskottet för 290 bostäder i Ebbepark

– Nu går startskottet och vi ser fram emot att komma igång att bygga bostäder i Ebbepark som är en spännande och nyskapande stadsdel i Linköping, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Ebbepark är Linköpings nya stadsdel i Östra Valla. Här kommer Stångåstaden, tillsammans med Sankt Kors, att integrera bostäder och verksamheter. Visionen är ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat man behöver för att leva sitt liv.

– Vi vill verka i de stora och expansiva kommunerna. Vi ser tilldelningen av detta projekt som ett bevis på att vi ligger i framkant som entreprenör. Genom att nå upp till kraven om att bygga kostnads- och energieffektivt med stor miljöhänsyn stärker vi vår position på marknaden. Vi har utvecklat ett bra samarbete med Stångåstaden och är stolta över att få vara en del av detta spännande projekt, säger Eddy Demir, VD ED Bygg.

Ebbepark består av flera olika kvarter som alla har sin speciella prägel. Det område som Stångåstaden nu kommer börja bygga heter Lugnet. Här kommer Stångåstaden att bygga totalt 290 lägenheter på 1-5 rum och kök. Området är uppdelat i tre olika kvarter som färdigställs etappvis. Lugnet är som namnet signalerar en lite lugnare del av Ebbepark, som vänder sig främst till familjer som önskar en något stillsammare boendemiljö än resten av det levande och aktiva området. Av de 290 lägenheterna kommer ungefär hälften att vara bostadsrätter.

Projektet beräknas ha byggstart under 2019 och vara helt färdigbyggt under 2022.

Källa: www.stangastaden.se, www.edbygg.se