Norrköpings kommun Årets UF-kommun 2021

För fjortonde året i rad har Ung Företagsamhet i Östergötland utsett Årets UF-kommun. Utmärkelsen delas ut för att uppmärksamma de östgötska kommunernas arbete med UF-företagande och har genom året kommit att bli ett trevligt inslag under våren.   

För första gången går utmärkelsen “Årets UF-kommun” till Norrköping. Detta beslutade styrelsen för Ung Företagsamhet i Östergötland under veckan som gick.  

– Norrköping har under det senaste året arbetat väldigt strukturerat för att ge fler gymnasieelever möjlighet att starta ett UF-företag. Kontakterna mellan näringslivskontoret och utbildningskontoret har ökat, politiken har involverats i arbetet med UF-företagande. Numera finns det också en plan för hur kommunen ska arbeta med att få fler gymnasieelever att bli företagsamma genom UF-företagande. Entusiasmen i kommunen är stor i kommunen, säger Hanna Edström, regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland. 

Utvecklingen av UF-företagandet i Östergötland har under året gått framåt. Fler UF-företagare än någonsin tidigare får driva UF-företag, och den kommun som går fram allra mest är Norrköping.

 – Norrköping har i år 150 fler UF-elever än förra året. Hela 550 gymnasieelever får i år driva UF-företag i någon av Norrköpings gymnasieskolor. Det har blivit något av en islossning för UF-företagandet i Norrköping i år, avslutar Hanna Edström.

Utdelningen för Årets UF-kommun 2021 kommer att ske coronasäkert innan sommaruppehållet.

Källa: www.ungforetagsamhet.se