Norrköping växer som logistikcenter
K-rauta Byggmakker Postnord

Norrköping växer som logistikcenter

K-rauta och PostNord bygger centrallager i Norrköping

K-rauta, en av Sveriges och Norges (Byggmakker), ledande byggvaruhuskedjor erbjuder produkter och tjänster för byggande, renovering, gård och trädgård, inredning och möblering för konsumenter och B2B-kunder. För att garantera ett effektivt varuflöde, med kortare ledtid och lägre totalkostnad, har ett samarbete inletts med PostNord. Centrallagret kommer att etableras i Norrköping och valet av ort baserades på parametrarna kostnad, ledtider i varuflödet samt valet av PostNord som samarbetspartner. Centrallagret kommer att vara i operativ drift från 1 oktober 2015.

– För att kunna försörja både den svenska och norska marknaden med våra produkter på ett så bra och effektivt sätt som möjligt har vi beslutat oss för denna satsning. Vi ser detta som en långsiktig investering som kommer öka såväl våra marknadsandelar som omsättning, via både ordinarie butikshandel och e-handel, säger Unni Olldén, logistikchef på K-rauta.

– Vi ser fram emot förbättrad logistik, bredare sortiment och bättre kundservice med denna sammanslagna lösning säger Knut Strand Jacobsen, vd, Byggmakker:

Det nya centrallagret kommer vidare innebära stora fördelar för slutkonsumenterna.

– Vi strävar alltid efter att hitta bästa möjliga lösningar för våra kunder. Genom denna centraliserande lösning kommer vi även att kunna erbjuda hemleverans till en låg kostnad med en leverantör i absolut världsklass, säger Unni Olldén.

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att tillsammans vidareutveckla K-rautas logistikupplägg för den svenska och norska verksamheten. Samarbetet med K-rauta är ett viktigt steg för PostNord i vår strävan att ytterligare stärka vår ställning i bygg och trädgårdssegmentet. Uppdraget kommer även innebära att ett antal nya arbetstillfällen skapas, säger Gunter Bergenrot, vd PostNord TPL.

 

K-rauta AB är ett dotterbolag till den finska högt värderade, börsnoterade detaljhandelskedjan, Kesko. Det första svenska byggvaruhuset öppnade 1996 i Stockholm. Idag är K-rauta rikstäckande med 20 byggvaruhus, från Haparanda i norr till Malmö i söder. K-rauta erbjuder gedigna produkter och tjänster inom badrum, trädgård, verktyg, bygg och inredning.

Byggmakker är en av Norges ledande DIY-kedjor med 90 butiker över hela landet. Byggmakker ägs också av finska Kesko.

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. Koncernen hade 2014 en omsättning på 40 miljarder SEK och 38.000 medarbetare. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

 

Källa: www.k-rauta.se

 

Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com