Norrköping Airport som är Sveriges äldsta trafikflygplats fyller 85 år i år och firar det med Flygplatsens dag lördag 14 september kl 10-16. Det bjuds på massor med aktiviteter och möjligheter att flyga rundturer med helikopter och flygplan.

Sveriges äldsta trafikflygplats, Norrköping Airport, fyller 85 år i år. Den grundades 2 år före Sveriges dåvarande storflygplats med internationell och nationell flygtrafik, Bromma. 85-års jubileumet kommer att firas med Flygplatsens dag på lördag 14 september kl 10.00-16.00 då allmänheten bjuds på ett digert program med allt från visning av tornet, rundtursflygningar med helikopter och flygklubben NAFK:s flygplan, flyguppvisning med stora modellflyg, brandövning, en liten resemässa med kampanjer och erbjudanden från charterleverantörer, visning av alla spännande fordon, fotoutställning, visning av ambulansflyg, brandflyg, mätflyg, segelflyg med mera.

– Det kommer bli en jätteskojig dag som också bjuder på Lollo & Bernie från Ving som dansar och underhåller och har godisregn för alla barn. Missing people flyger sin drönare och berättar om sin verksamhet m m, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson. Dessutom har vädergudarna utlovat vackert väder, avslutar Ola Matsson.

Källa: www.nrkairport.se