You are currently viewing Nominerade till solenergipriset 2015
Lambohovskyrkan

Nominerade till solenergipriset 2015

Prisceremonin hålls onsdag 22 april.

Svensk Solenergi delar för tolfte gången ut ”Årets solenergipris” i anslutning till sitt årsmöte under EcoForum i Älvsjö, Stockholm.

– Precis som tidigare år fick vi in tiotalet kvalificerade nomineringar, så det är ingen enkel uppgift för juryn att välja ut pristagarna, säger Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i Svensk Solenergi.

Till Årets anläggning 2014 har följande anläggningar nominerats:

– En stor lagerlokal med en solcellsanläggning i Norrköping till Haugen-Gruppens lager och svenska huvudkontor i Jursla industriområde (Bronsfastigheter).

– En stor badanläggning med solcellsanläggningar i Husby (Stockholm stad).

– En solcellsanläggning på Lambohovskyrkan i Linköping (Svenska kyrkan)

– En solcellsanläggning på en hästgård i Kävlinge (Göran Björkman).

– Frodeparken, ett nytt flerbostadshus med fasadintegrerade solcellsmoduler i centrala Uppsala (Uppsalahem).

– Solcellsmoduler monterade som solskydd på en kontorsbyggnad i Trollhättan (Trollhättans Tomt AB).

– Solvärmesystem på flyttbara lokaler i Ringhals (Cramo Group).

– Ett nytt äldreboende som värms med fjärrvärme och solfångare monterade på ett miljöhus (soprum, tvättstuga) i Ljungby (Ljungby kommun).

– Bergvärmepump och solfångare i ett nytt enfamiljshus i Kävlinge (Tim Roskvist).

– Och en bostadsrättsförening som låtit installera bergvärmepumpar och hybridsolfångare, kombinerade solcellsmoduler och solfångare, i Kungälv (HSB Brf Jättens Gömme).

”Årets anläggning” avser en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen (anläggningsägare). Juryn ska beakta såväl ekonomi som tekniskt utförande. Avser såväl solvärme- som solelanläggningar, varför man kan överväga att dela ut två pris alternativt dela ut ett eller flera omnämnande.”
Prisceremonin hålls onsdag 22 april i anslutning till andra prisutdelningar på EcoForum, Stockholmsmässan, Älvsjö, med enhetschef Sara Bargi, Energimyndigheten, som prisutdelare.

 

Källa: www.svensksolenergi.se