Nina Glimvall ny vd på Medevi brunn
Nina Glimvall ny vd på Medevi brunn

Nina Glimvall ny vd på Medevi brunn

Nina Glimvall kommer att leda arbetet med Medevi brunns utveckling av en hållbar ekonomisk affärsplattform, vilket innebär utveckling av nya affärer och nya partnerskap, parallellt med genomförandet av en vårdplan för de byggnadsminnesmärkta byggningarna.

Sedan 2014 har Nina varit anställd på Örebro kommun som verksamhetschef för Allmänkultur med bl a enheterna Wadköping, Karlslund, Örebro konsthall, Bio Roxy, Hjalmar Bergmanteatern, OpenArt.

Medevi Brunn AB har ett helägt dotterbolag, Hotell Medevi Brunn AB där Åsa Ahlin är vd. Åsa svarar för hotell- och restaurangverksamheten samt mycket av aktiviteterna på Medevi brunn. Vd för Medevi Brunn AB är koncernchef och ansvarig för moderbolagets förvaltning omfattande drygt 70 byggningar, merparten byggnadsminnesmärkta, samt 405 ha skog och 55 ha jordbruksmark.

– Med sin bakgrund som entreprenör och de senaste åren inom kulturutveckling och förvaltning av kulturmiljöer har Nina Glimvall kompetenser och erfarenhet som passar utmärkt för den utveckling som vi vill skall ske för Medevi Brunn, säger Gert Kindgren, styrelseordförande i Medevi Brunn. Vi ser att de stora investeringar som gjorts i byggningar och miljö på Medevi börjar ge resultat och vi kommer att fortsätta på den vägen. Vår ambition att stötta den positiva utveckling vi ser i hotellbolaget genom att under Ninas ledning lyfta moderbolagets förvaltning och affärsutveckling till nästa nivå, fortsätter Gert Kindgren. Vi är mycket glada och stolta att Nina Glimvall beslutat sig för att anta utmaningen med detta.

Källa: www.medevibrunn.se