Motala Verkstad Group byter VD
Motala Verkstad Group byter VD. Anders Holm

Motala Verkstad Group byter VD

Motala Verkstad Group byter VD

MVG har genomgått en omstruktureringsperiod de senaste åren bl a orsakat av konjunkturella nedgångar inom några av bolagets kundsegment. För att anpassa gruppen till rådande marknadsläge så har åtgärder genomförts för att reducera kostnader, förändra organisation och förbättra interna processer. Koncernen är nu redo för tillväxt och styrelsen gör bedömningen att det krävs ett nytt ledarskap för att fullfölja den strategi som bolaget valt.

– Efter en period av strukturåtgärder så går vi nu in i en tydlig tillväxtfas. Under hösten övertar vi Rolls-Royce maskinverkstad i Gustavsvik, som blir ett strategiskt tillskott avseende kapacitet och kompetens. MVG har under relativt kort tid skapat marknadens bredaste och mest kostnadseffektiva plattform för maskinbearbetning, svets och montage av stora, tunga komponenter och system. Vi utför allt från bearbetning av enstaka komponenter som legoleverantör till kvalificerad bearbetning och montage av kompletta system i medelstora serier, säger Anders Holm i en kommentar.

Koncernen planerar för kraftig tillväxt kommande år både organiskt och genom kompletterande förvärv.

– Våra kunder efterfrågar färre och mer integrerade leverantörer som på ett professionellt och långsiktigt sätt kan bidra till att utveckla deras affärer. Det gör att vi fortsätter konsolidera marknaden och delta i outsourcing-projekt för att skapa marknadens mest konkurrenskraftiga erbjudande, säger Anders Holm, tillträdande VD för Motala Verkstad Group AB.

 

Källa: mvg.se