You are currently viewing Mannersons Fastigheter investerar i Mjärdevibolaget Vissheim
Mannersons Fastigheter investerar i Mjärdevibolaget Vissheim

Mannersons Fastigheter investerar i Mjärdevibolaget Vissheim

Mannersons Fastigheter investerar i Mjärdevibolaget Vissheim

– Det här partnerskapet innebär långt mer än bara ett kapitaltillskott – vi har lyckats attrahera några av Östergötlands näringslivs mest erfarna och kompetenta människor, och bara det faktum att de vill jobba med just oss känns fantastiskt, säger Erik Söderby, medgrundare och vd, Vissheim.

Mannersons Fastigheter och John-Åke Svensson blir efter den riktade nyemissionen delägare i Vissheim (före detta Sios). Mannersons Fastigheter kommer kunna bidra med viktig kompetens inom fastighetsbranschen och John-Åke har i sin tidigare roll som ledamot i Vissheims advisory board redan visat prov på hur han stöttat och bidragit till utvecklingen av Vissheim.

– Vi är otroligt nöjda med den nya ägar- och styrelsekonstellationen, det känns som att vi växlar upp ordentligt som företag. John-Åke är vi trygga med sedan tidigare, han har under snart ett års tid varit ett viktigt stöd för oss grundare inom flera områden. Mannersons Fastigheter känner vi stort förtroende för, de har ett gott rykte i regionen, viktig kompetens inom fastighetsbranschen och goda erfarenheter av hur man bygger långsiktigt framgångsrika företag, säger Erik Söderby.

Ny produkt kan introduceras
Finansiellt betyder nyemissionen att Vissheim får optimala förutsättningar för att slutföra utvecklingen och marknadsintroduktionen av bolagets nya produkt Vimur – en modulär automatiserad odlingsmöbel, anpassad för främst kontor- och hotellmiljöer.

– Vi ser stor potential i Vissheim. Urban odling är en viktig komponent inom fastighetsutveckling och offentliga miljöer, och vi delar grundarnas engagemang i långsiktigt hållbart värdeskapande, säger Carl-Fredrik Grönhagen, vd, Mannersons Fastighets AB.

Utökad styrelse
Carl-Fredrik Grönhagen, vd på Mannersons Fastigheter, och John-Åke Svensson kommer utöver delägarskapet gå in som ledamöter i bolagets styrelse. Styrelsen består idag av Vissheims grundare Erik Söderby, Josefin Persson och Tobias Hultqvist, samt ordförande Johannes Walfridsson, grundare av produktutvecklingsföretaget Prodelox.

Källa: www.vissheim.com