You are currently viewing Louise Felldin blir ny näringslivsdirektör i Linköpings kommun
Louise Felldin blir ny näringslivsdirektör i Linköpings kommun

Louise Felldin blir ny näringslivsdirektör i Linköpings kommun

Louise Felldin arbetar idag som kommunikationschef för Marknad och affärsutveckling på RISE, Sveriges forskningsinstitut. Innan dess har hon bland annat arbetat som kommunikationsdirektör på Swedish ICT och som vd för Markus reklambyrå.

Hon ser fram emot sitt nya uppdrag och säger att hon uppfattar Linköping som en progressiv och nytänkande stad.

– Nu har jag jobbat i Stockholm i sju år. Men jag har bott och arbetat i Linköping i 18 år, så jag känner till regionen och har alltid imponerats av stadens drivkraft. Det finns innovativa kommunala bolag, högteknologiska företag, lysande vetenskapsparker och ett starkt universitet. Linköping är förmodligen den mest spännande staden att få vara näringslivsdirektör för.

Louise är glad över att få återvända hem till Östergötland och att få arbeta för en hållbar, attraktiv och växande stad. Hon framhåller att det redan finns en bra samverkan mellan olika aktörer, och hon medverkar gärna till att den blir ännu starkare. Utifrån sin bakgrund kan hon bidra med nätverk och ett nationellt perspektiv på lokal utveckling. Hon har också många års erfarenhet av såväl ledarskap som kommunikation.

– Kommunikation är viktigt för att få samverkan att fungera. Jag hoppas att jag kan vara en brobyggare.

Kommundirektör Paul Håkansson är glad över rekryteringen av den nya näringslivsdirektören.

– Louise har erfarenheter och kompetens som passar med Linköpings profil som stad, där idéer blir verklighet. Hon kan bära vidare och skapa nyttor av det förnyelsearbete som är genomfört inom näringslivsområdet i kommunen. Louise erfarenhet som vd i ett företag som arbetat på marknaden behövs i kommunledningen, där hon blir en viktig spelare.

Källa: www.linkoping.se