LINKÖPING NY VÄRDSTAD FÖR MUSIKHJÄLPEN

LINKÖPING NY VÄRDSTAD FÖR MUSIKHJÄLPEN

– Det är fantastiskt kul att få ta Musikhjälpen till ytterligare en ny stad. I Uppsala fick vi verkligen ett härligt mottagande från hela staden och programledarna döpte till och med om stora torget till kärlekens torg. Vi hoppas förstås att vi kan skapa ett lika stort engagemang i Linköping och att alla, från fritidsgårdar till studenter och privatpersoner sluter upp, säger Robert Frisk, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Musikhjälpen 2015 äger rum 13-19 december. Vad som blir årets tema och vilka som blir årets programledartrio presenteras till hösten.

– Musikhjälpen är ett fantastiskt projekt med många dimensioner. Alla bjuds in till en stor musikfest som sänder dygnet runt i sex dagar på Stora torget i Linköping. Det är också ett projekt där fortbildning av humanitära katastrofer är en väsentlig del och där vi kan vara med och hjälpa Radiohjälpen samla in pengar till människor i utsatta områden och engagera andra i att vara med och hjälpa. Att få detta evenemang till Linköping känns mycket stort och ärofullt, säger Anders Thorén evenemangsansvarig på Arenabolaget i Linköping.

– Linköpings kommun kommer att engagera sig helhjärtat för att Musikhjälpen ska bli en framgång. Vi vet också att det finns många Linköpingsbor och föreningar som vill engagera sig för att hjälpa andra människor, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund(S).


Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i 6 dagar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet. Förra året samlade Musikhjälpen in över 34 miljoner kronor till kampen för att stoppa spridningen av hiv och siffran för initiativ och engagemang blev över 200 000. Insamlingen leddes av programledartrion Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter Alexis.


Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och stora delar också i SVT1.

 

Källa: Arenabolaget