Lejonpannan nominerad till Årets Bygge
Två glashus vid E4:an i Linköping. Lejonpannan (närmast i bild), är granne med den äldre Gärstadpannan.

Lejonpannan nominerad till Årets Bygge

Lejonpannan nominerad till Årets Bygge

Lejonpannan har nominerats i tävlingen Årets Bygge 2017 som arrangeras av Svensk Byggtjänst, tillsammans med tidningen Byggindustrin.

– Det känns roligt att projektet blivit nominerat då det är en bekräftelse på att vi lyckats driva vår största investering någonsin, inte bara enligt budget och i tid, utan även på ett sätt som gör att andra utanför Tekniska verken har uppmärksammat oss. Projektet har till stor del drivits av vår egen personal, så alla är delaktiga i den här fina nomineringen, säger Marcus Mattsson, projektledare för bygget av Lejonpannan.

– Nomineringen är en bekräftelse på att Tekniska verkens sätt att planera och genomföra stora projekt är långsiktigt. Den äldre syskonpannan nominerades till priset år 2005 enligt dåvarande system, och när nu även Lejonpannan valts ut visar det att vårt arbete är väl övervägt när det gäller både ekonomi, teknik, miljö, samhälle och inte minst arkitektur. Jag är väldig stolt att Lejonpannan nominerats till Årets Bygge, säger Mile Elez, teknisk direktör på Tekniska verken i Linköping.

Svensk Byggtjänst skriver om Lejonpannan:

“Tekniska Verken var byggherre och projektledare och man valde att dela upp projektet i flera delprojekt med olika entreprenörer och delprojektledare, både svenska och utländska. Peab ansvarade för bygg och mark och Alstoms svenska kontor för rökgasreningen, medan pannan projekterades i Tyskland och turbinen i Italien.
Man har även satsat lite extra på byggnadens utformning, inte minst med tanke på att den kommer att fungera som ett skyltfönster för verksamheten. Fasaden består till stor del av glas.”

Läs mer om nomineringen här

I mars 2017 presenteras vinnaren av Årets Bygge.

Fakta Årets Bygge

  • I tävlingen Årets Bygge lyfts exempel på det bästa byggsektorn presterat i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form bland sådant som färdigställs under året som gått.
  • Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin.
  • Varje vecka under hösten och vintern tillkännages en ny nominering.
  • En expertjury utser segraren vid en stor galafest den 27 mars nästa år på Cirkus i Stockholm.
  • Priserna som delas ut under kvällen är Årets Bygge, Årets Leanbyggare, Årets Fasad och ByggOpus 2017.

Källa: www.tekniskaverken.se