Lars-Johan ”Lajjo” Strand går in som vd i Ateles Consulting i samband med ny tillväxtfas

Lars-Johan ”Lajjo” Strand går in som vd i Ateles Consulting i samband med ny tillväxtfas

Svensk Företagskapital har, den 19 april 2018, köpt en majoritet i Ateles Consulting AB, ett av Nordens främsta konsultbolag inom digital handel med kunder som Gina Tricot, Gant och Møller Mobility Group. Den nya investeringen innebär att Ateles kan förverkliga sin strategi och fortsätta utvecklas till att bli en ledande spelare inom digital transformation och digital handel.

– Vi går nu in i en ny tillväxtfas och behöver en stark ledare som kan leda Ateles in i framtiden och ta bolaget till nästa nivå. Rätt person för uppdraget tror vi är Lars-Johan Strand, som med sin personlighet och erfarenhet kan förverkliga vår framtagna vision, säger Göran Westling, styrelseordförande på Ateles.

Den 7 maj tillträdde Lars-Johan ”Lajjo” Strand som vd på Ateles Consulting AB. Strand kommer senast från Daniel Wellington, där han var marknadsdirektör och landschef för USA. Sedan 2013 har han varit styrelseledamot i Ateles Consulting och har tidigare haft ledande positioner i bolag som H&M, Clas Ohlson och Stadium där han har drivit digitala förflyttningar med fokus på online.

– Det är med stor ödmjukhet som jag tar jag mig an uppdraget som vd för Ateles. Den digitala handeln går utanför allt vad tradition heter och ska man leda i vår industri måste man göra det med innovation, nyfikenhet och hårt arbete. Nu ska vi växa Ateles till att bli ledande inom digital transformation och bygga nästa generations e-handel och jag ser fram emot att hjälpa gamla och nya kunder på vår fortsatta resa, säger Lars-Johan Strand.

Källa: www.ateles.se