Länsförsäkringar Östgöta tillsätter på flera poster
Stefan Nyrinder ny vd för Länsförsäkringar Östgöta Fotograf: Lena Holmgren

Länsförsäkringar Östgöta tillsätter på flera poster

Styrelsen har utsett Stefan Nyrinder till ny vd för Länsförsäkringar Östgöta. 

Stefan Nyrinder har många års erfarenhet från den svenska och europeiska bank- och finansbranschen i ledande befattningar, som bland annat marknadschef i SEB och vd för Ikano Bank AB. Han har arbetat med utveckling av kundrelationer, varumärkesstrategier och försäljning. Stefan har god förståelse för såväl riskarbete som digitaliseringens betydelse för branschen. Tillträdet som vd blir den 6 augusti, då Stefan och familjen också flyttar till Linköping.

– Jag är mycket nöjd med vår rekrytering av Stefan som ny vd för Länsförsäkringar Östgöta, säger Peter Lindgren, styrelseordförande i Länsförsäkringar Östgöta. Som lokalt kundägt bolag vill vi skapa trygghet i vardagen för våra kunder i Östergötland. Stefans goda ledarskap och gedigna erfarenhet kommer att kunna ta oss till nästa nivå för att skapa den bästa kundupplevelsen. Vi hälsar honom varmt välkommen.

– Jag är både entusiastisk och stolt men känner också respekt för förtroendet jag får som vd för Länsförsäkringar Östgöta.  Bolaget växer, är lönsamt och har bland den högsta kundnöjdheten i Sverige. Det ska bli fantastiskt spännande att tillsammans med alla medarbetare, nära kunder och den lokala marknaden få fortsätta jobbet med att skapa trygghet för östgötarna.

  

 

Länsförsäkringar Östgöta förstärker sin ledning inom banken med Erik Hagström, ny företags- och lantbruksmarknadschef.

Erik Hagström
Erik Hagström, ny företags- och lantbruksmarknadschef.

 

 

Erik kommer närmast från tjänsten som ekonomichef i Vadstena kommun. Han har från tiden innan dess lång erfarenhet av att arbeta med företagsaffären inom bank med ett förflutet inom Nordea, där han var ansvarig mot stora företag och organisationer i Östergötland, Södermanland och Gotland. Dessförinnan arbetade han som ekonomichef på ett IT-företag.

– Det känns spännande att komma till ett samhällsengagerat bolag som ägs av kunderna och som har en helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling, säger Erik Hagström. Länsförsäkringar Östgöta har en stark position i regionen och potential att bli en ännu större aktör på just företagsmarknaden.

– Det känns mycket bra att ha knutit Erik till oss för tjänsten som företagsmarknadschef på Länsförsäkringar Östgöta. Som lokalt kundägt bolag måste vi kunna svara upp mot kundernas förväntningar på oss och erbjuda den bästa kundupplevelsen. Vi vill med den ambitionen även växa med fler företags- och lantbrukskunder. Erik som person och med sina tidigare erfarenheter kommer vara mycket värdefull för oss på denna resa och vi hälsar honom varmt välkommen, säger Filip Apelstav, bankchef på Länsförsäkringar Östgöta.

 

Källa: www.lfostgota.se