Kost & Restaurang får priset “Bästa offentliga kök”

Kost & Restaurang får priset “Bästa offentliga kök”

Motiveringen löd: ”För aktivt arbete att öka andelen lokalt producerade livsmedel i de offentliga köken. Genom attraktivt formulerade menyer och temaveckor skapas intresse hos gästen för den lokala råvaran. Lokala leverantörer har kunnat presentera sina produkter och blivit intresserade av att svara på kommande upphandlingar. ”

Hushållningssällskapen i Sverige är samlade i Hushållningssällskapens förbund och driver bland annat naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram och projekt för bättre mat.
Under onsdagen tog affärsområdeschef Åsa Kullberg och kostekonom Eva-Lott Blixt emot priset på Hushållningssällskapets årsstämma i Vreta Kluster.

– Vi i Kost & Restaurang är otroligt glada och stolta att få priset bästa offentliga kök. Det är roligt att få ett kvitto på att det jobb vi lagt ner under flera år för att servera måltider med bra råvaror, uppfattas som positivt, säger Åsa Kullberg.

Kost & Restaurang tillhör Leanlink, Linköpings kommun och tillagar, levererar och serverar måltider till restauranger på förskolor, skolor och inom äldreomsorg.

Källa: www.linkoping.se