You are currently viewing Kolmården laddar för elbilar
Kolmården laddar för elbilar

Kolmården laddar för elbilar

Nu syns det första resultatet i samarbetet i de åtta stycken laddplatser för elbilar som satts upp vid hotellet och besöksparkeringen.

– Det känns mycket bra att laddplatserna finns på plats nu, det är helt i linje med Tekniska verkens vision att bygga världens mest resurseffektiva region. Både Kolmården och vi har som mål att bygga en hållbar, miljövänlig och stark region och det här är ett första steg på vägen , säger Anders Jonsson, vd på Tekniska verken.

Kolmårdens stora besöksparkering erbjuder fyra stycken laddstationer och på Vildmarkshotellets parkering finns lika många. Totalt erbjuder Kolmården alltså åtta laddplatser.

Det är destinationsladdare med effekten 11-22 kW vilket gör det möjligt att på tre-fyra timmar få full laddning.

–Vi vill aktivt inspirera och påverka våra besökare till att leva mer hållbart inte minst när det gäller färdsätt till djurparken. Därför är vi väldigt glada att nu kunna erbjuda besökare möjlighet att ladda sina elbilar när de besöker oss, säger Mats Olsson, vd på Kolmården.

Laddplatserna ska hanteras av CLEVER, en av Sveriges ledande laddoperatörer för elbilar där Tekniska verken är en av delägarna, och ska ingå i CLEVERs publika nätverk. De åtta stationerna finansieras delvis via Klimatklivet där Naturvårdsverket ger stöd åt lokala klimatinvesteringar. Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet.

Källa: www.kolmarden.com