You are currently viewing Kinda-Ydre Sparbank storsatsar i Rimforsa
– Vi vill medverka till den expansiva utvecklingen i Rimforsa-området. Därför gör vi den här framtidssatsningen för ett modernt och kundanpassat kontor, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Kinda-Ydre Sparbank storsatsar i Rimforsa

Kinda-Ydre Sparbank genomför nu en storsatsning och bygger om lokalkontoret i Rimforsa för nära 10 miljoner kronor.

– Detta är vår största satsning i modern tid! Vi tror på Rimforsa-området där en väldigt expansiv utveckling pågår. Det här är riktigt spännande och stimulerande, säger vd Johan Widerström.

Vi bygger en bank för livet” lyder texten på en banderoll på Sparbankshuset i Rimforsa centrum.

– Vi vill att livet i Rimforsa ska utvecklas och tar ett aktivt ansvar för att medverka till det. I rollen som lokal bank och finansiell motor i samhället vill vi vara en del i den positiva utvecklingen. Vi ser en stark tillväxt med nya bostadsområden i området norra Kinda/södra Linköping, säger Johan Widerström.

– Nysatsningen på Rimforsa-kontoret är en tydlig signal om att vi engagerar oss i området. Samtidigt är det fullt naturligt att vi gör den här framtidssatsningen för ett modernt och kundanpassat kontor. Det kommer att bli fler mötesrum och fler arbetsplatser, vilket ger bättre förutsättningar för både kunder och personal. Allt blir nytt och fräscht med en välkomnande miljö.

De två våningsplanen som banken huserar i byggs om fullständigt för att skapa en bättre helhet. Arbetet beräknas vara klart under sommaren 2022 och utförs av lokala hantverkare från Kinda. Rimforsa-satsningen är budgeterad till cirka 10 miljoner kronor.

– Satsningen är ett betydelsefullt och strategiskt beslut av en enig styrelse och som stärker utvecklingen för hela banken. Vi är en fristående sparbank som väljer att fortsätta satsa lokalt, för att vara attraktiva för våra kunder. Att skapa en trivsam atmosfär med det personliga mötet som ledstjärna är en målsättning som vi har på alla våra bankkontor.

Behovet av fortsatt kontanthantering kommer att tillgodoses med en ny insättnings- och uttagsautomat. En gång i tiden hade fyra banker kontor i Rimforsa (Föreningsbanken, Östgötabanken, Postbanken och dåvarande Norra Kinda Sparbank). Sedan länge finns bara Kinda-Ydre Sparbank kvar på orten.

– Vi är en långsiktigt hållbar bank med 155 års erfarenhet. Sparbanksidén går ut på att vara lokalt verksamma med ett starkt samhällsengagemang. Vi bidrar till utvecklingen i hela vårt verksamhetsområde, som omfattar Kinda, Ydre och södra delen av Linköpings kommun, säger Johan Widerström.

Källa: www.kindaydresparbank.se