Jubel efter nya tillstånd för unik utbildning
Jubel efter nya tillstånd för unik utbildning

Jubel efter nya tillstånd för unik utbildning

Jubel efter nya tillstånd för unik utbildning

– Det var ett oerhört glädjande besked som betyder väldigt mycket för oss. Det är avgörande för att vi ska kunna fortsätta bedriva verksamheten framgångsrikt och på en hög kompetensnivå, säger Per Bergqvist, vd för Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar.

Företaget är ensamt i Sverige om de tvååriga spetsutbildningarna Medicinsk massageterapeut respektive Massage- och friskvårdsterapeut. Efter en omfattande ansökningsprocess har den statliga Yrkeshögskolemyndigheten gett Bergqvist klartecken att starta ytterligare tre utbildningsomgångar i Linköping och dessutom två i Malmö, där företaget öppnade verksamhet för ett par år sedan. Det handlar totalt om fem klasser med 28 studerande i varje under de närmaste åren.

– Även om vår utbildning är unik söker vi tillstånd i konkurrens med alla YH-utbildningar, exempelvis inom bygg, data och ekonomi. Därför var det en orolig tid innan vi nyligen fick besked. Avgörande för oss är att vi kan visa att våra utbildningar i väldigt hög grad leder till jobb, säger Per Bergqvist.

Yrkeshögskoleutbildningen är eftergymnasial, riktar sig till vuxna i varierande åldrar och ska vara väl förankrad i arbetslivet.

– Innan vi söker tillstånd måste vi ha säkrat att det finns praktikplatser och anställningar. Vi måste kunna visa att det på arbetsmarknaden finns en tydlig efterfrågan på de studerande, så att de får jobb när de är färdigutbildade. Av våra YH-studerande får drygt 90 procent jobb direkt efter utbildningen. Det är ungefär fifty-fifty mellan att de får anställning eller startar eget företagande. Vi får jättefina resultat och omdömen i de undersökningar som görs, säger Per Bergqvist.

Källa: www.massageutbildningar.se

 

Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com