Jättesatsning på MyWay
Jättesatsning på MyWay. Ola Petré har startat MyWay-butiken Godisjätten i Motala

Jättesatsning på MyWay

Ägare av butiken är Ola Petré som efter mer än 30 år i leksaksbranschen och som en av grundarna till kedjan Lekia valt att sadla om och starta en MyWay-butik.

–  Efter många år i leksaksbranschen hade jag bestämt mig för att gå i pension. Men sen växte tankarna fram om att driva en butik, berättar han.

För några år sedan bokade Ola en tomt genom kommunen, där tänkte han bygga en thairestaurang. Men när han väl fick lov att börja bygga var det inte längre en thairestaurang han ville driva, utan en butik.

Första spadtaget togs i februari och bara några månader senare var butiken färdig.

Godisjätten har ett bra läge med MC-Donalds och en camping som närmaste grannar och om några år planerar man även att öppna Lalandia i närheten. I butiken finns flera hundra sorters lösgodis, dricka och snacks. Här kan man också köpa kaffe, grillad korv, kulglass och tobak. Nästa år har man planer på att öppna ett café på övervåningen.

– Från början var det aldrig självklart att det skulle bli en MyWay-butik men efter ett möte med Privab hade jag bestämt mig. Jag ville ha en partner som jag kunde bygga upp min butik och utvecklas med. Att få driva min butik på mitt eget sätt med stöd från MyWay kändes som en väldigt bra kombination, säger Ola.

Ola Petré tycker att Privab har varit ett fantastiskt stöd under resan.

– Deras hjälp har varit ovärderlig. Privab har gjort det här fantastiskt bra, säger han.

Men jobbet med att starta en butik kommer inte utan utmaningar.

– Det har varit många sömnlösa nätter. Att göra en investering i den här storleken är alltid lika skrämmande och visst har jag haft en del motgångar men hela det här arbetet har ändå flutit på väldigt bra.

Invigningen av butiken blev en succé och kunderna har fortsatt strömma in sedan dess.

– Under invigningen var det en liten pojke som kom in här, tittade sig omkring och sa att detta måste vara paradiset. Det värmde verkligen och då kände jag att vi verkligen lyckats. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Man blir aldrig riktigt klar och det är det som är roligt, säger Ola.

Han är också glad över att han vågade ta steget och byta bransch.

–  Inom leksaksbranschen ser försäljningen helt annorlunda ut, där kommer kunderna in och handlar några gånger om året. Här kommer kunderna in och handlar varje dag och det är det som är så roligt. Har man en snygg butik och ett bra sortiment kan man få kunderna att komma tillbaka.

Källa: www.privab.se