You are currently viewing Intuitive Aerial får beställning på kameraplattformen NEWTON
intuitive-aerial-far-bestallning-pa-kameraplattformen-newton-41908-Intuitive-Aerial_NEWTON_and_DOMINION

Intuitive Aerial får beställning på kameraplattformen NEWTON

PMT, som hyr ut professionella och specialiserade kamerasystem för stora film- och TV- produktioner i Europa, utökar nu sitt breda produktutbud med en NEWTON från svenska Intuitive Aerial. PMT är en inflytelserik och erfaren aktör inom broadcastindustrin; de var bland annat drivande bakom framtagandet och marknadsintroduktionen av Spidercam, en produkt som använts på en uppsjö stora TV-produktioner och live-evenemang såsom Eurovision Song Contest, Champions League-matcher och konserter med världsartister.

Intuitive Aerials stabiliserade kamerahuvud NEWTON, som bygger på samma avancerade och egenutvecklade reglerteknik som används i drönaren AERIGON, är avsedd för användning i miljöer såsom TV-studios eller stora eventarenor. Det kan röra sig om tillämpningar där kameran ska monteras i en kran eller åka på en vajer, vilket är enda möjligheten om man till exempel rör sig över en publik vid konserter och liknande. PMT kommer initialt att använda sin nya NEWTON på olika rälssystem i TV-studios och livesändningar, samt på så kallade punkt- till-punkt-vajersystem inomhus.

– Vi lanserade NEWTON tidigare i höst som ett kvalificerat komplement till vårt existerande AERIGON-system för att möta våra kunders behov i de fall de inte kan eller får använda en flygande kameraplattform, men ändå behöver kunna göra stabila kameraåkningar utan skakningar och vibrationer, säger Robin Kahlbom, VD på Intuitive Aerial.
– Produkten har fått ett otroligt gott bemötande från marknaden. Vi kommer nu att välja ut ett antal inflytelserika aktörer för leverans av våra första NEWTON-system som representerar vårt och produktens premiumvarumärke. I denna exklusiva skara utgör PMT och Skywalker Systems, som vi redan har sålt in produkten till, betydelsefulla aktörer.

NEWTON är ett robust, lättviktigt och vattentåligt kamerahuvud som kan användas mångsidigt på exempelvis vajersystem, kranar, vagnar och fordon. Det fungerar precis lika bra i fasta installationer som i rörelse och det kommer med funktioner såsom integrerat snabbfäste för kameran, automatiserad kalibrering och möjlighet att byta batterier medan systemet körs. Såväl gimbalen som kameran och objektivet fjärrstyrs med den sofistikerade kontrollenheten DOMINION, som även den lanserades tidigare i höst.

PMT köper ett komplett NEWTON-system med tillhörande DOMINION-kontroll, men Robin uppskattar bolagets behov till större än så:

– PMT har en stor arsenal av produkter där NEWTON kan tillföra värde. Vi kommer inte bli förvånade om de återkommer med flera nya beställningar av NEWTON under 2016, avslutar han.

Intuitive Aerial tillkännagav vid marknadslanseringen av NEWTON i september att tyska Skywalker Systems lagt en order på två stycken NEWTON-system redan under utvecklingsfasen. Produkterna förväntas levereras till såväl Skywalker Systems som PMT under slutet av 2015.

Källa: www.intuitiveaerial.com