Inre hamnen i Norrköping ska utvecklas
Inre hamnen

Inre hamnen i Norrköping ska utvecklas

– Med Inre hamnen skapar vi en ny upplevelse i Norrköpings innerstad med kanaler, bostadshus, parker, restauranger och kajer. Det är ett spännande projekt som kommer att sätta Norrköping på kartan, säger Kikki Liljeblad (S), stadsplaneringsnämndens ordförande.

Intresset för att vara med och utveckla Inre hamnen i Norrköping har varit rekordstort. 25 lokala och nationella byggherrar har lämnat in anbud. Av dem har nu Norrköpings kommun valt åtta byggherrar.

De åtta byggherrar som valts ut är: Skanska, Hauschild+Siegel Architecture, Slättö Förvaltning, HSB, Hyresbostäder i Norrköping, Heimstaden, Riksbyggen samt Mannersons Fastighets AB. Tillsammans kommer de att ingå i den byggherresamverkan som bildas för att utveckla området. Byggherresamverkan är en arbetsmodell som redan använts i Uppsala och Göteborg i utformningen av nya stadsdelar.

Första etappen av Inre hamnen består av 600 bostäder och beräknas stå färdigt för inflyttning 2020.

– Detta kommer att bli en attraktiv boendemiljö som kommer att ge Norrköping stor uppmärksamhet. Vi är otroligt glada att få delta i utvecklingen av hamnområdet, säger Lars Svensson, Heimstaden. n

Källa:www.norrkoping.se