Hotellinvigning gav löften om fler hotell i Linköping
Hotellinvigning gav löften om fler hotell i Linköping. Petter Stordalen Foto: Nordic Choice Hotels

Hotellinvigning gav löften om fler hotell i Linköping

Hotellinvigning gav löften om fler hotell i Linköping

Efter en tre år lång renovering så invigdes igår nya Quality Hotel Ekoxen i centrala Linköping. På plats var hotellets ägare Petter A Stordalen som försäkrade de inbjudna gästerna att Nordic Choice Hotels resa i stan bara hade börjat. Detta medan han själv gjorde entré på en åkgräsklippare.

– Man är van med att jag kommer med helikopter, dansar på höga hotellfasader eller sänks ned i en discoboll på våra invigningsfester. I Linköping ville jag göra någonting annorlunda. Det var nära att det blev ett JAS-plan men närheten till trädgårdsföreningen gjorde att en åkgräsklippare kändes mer naturlig. Det var otroligt roligt att se gästernas min när jag kom åkandes med en gräsklippare med saftblandarna igång och en tuta som brölade, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Att valet blev uppskattat vittnade gästerna reaktion på. Och lika stort gensvar fick han när han avslöjade planerna på fler hotell i stan.

– Potentialen i Linköping är enorm. Marknaden glöder. Det har varit lika självklart för mig att rusta Quality Hotel Ekoxen till stans bästa konferenshotell som att konstatera att Nordic Choice Hotels resa i Linköping bara har börjat. Min målsättning är ytterligare två hotell i stan och som den otålige man jag är så vill jag börja bygga imorgon. Väntar nu bara på erbjudanden om mark så att jag har någonstans att börja gräva, sa Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Quality Hotel Ekoxen har varit i Nordic Choice Hotels ägo i närmare 20 års tid. Igår kunde ett nyrenoverat hotell visas upp för de nyfikna gästerna.

– Äntligen är dagen här då vi kunnat visa upp ett nyrenoverat Ekoxen. Ett hotell som vi är så stolta över att vi nästan spricker. Nu ska vi fortsätta utveckla hotellet och visa att det inte bara är inredningen och maten som är tiptop utan också servicen och omtanken om gästen, sa hotellets VD och hotelldirektör Christel Ericsson.

Under gårdagens invigning kunde de inbjudna gästerna både uppleva de renoverade hotellrummen, provsmaka restaurangens mat och testa konferenslokalerna. På en specialbyggd scen som förband hotellet med Trädgårdsföreningens mark så hölls högtidliga tal men också på fantastisk musik av schlageraktuella Wiktoria Johansson, av linköpingsbon Jesper Pettersson som nyligen var med i Idol samt alltid aktuelle Magnus Carlsson.

Källa: www.choice.se