Hon blev årets entreprenörskapslärare i Linköping

Hon blev årets entreprenörskapslärare i Linköping

– Vi vill synliggöra UF-lärarnas viktiga roll i att arbeta med ungdomars samarbetsförmåga, lösningsfokusering och kreativitet. Områden som ger våra ungdomar en bra grund att stå på vare sig de blir anställda på ett företag eller så småningom egna företagare, förklarar Helena Thun på Nulink.

Utmärkelsen kommer att delas ut en gång per år, för att uppmuntra en kategori lärare som har en nyckelroll för att väcka ungdomars intresse för entreprenörskap.

Yvonne Lifvengren är en positiv ambassadör för att arbeta med UF-företagande i skolan. Bland annat är hon initiativtagare och ansvarig för en årlig UF-mässa på Anders Ljungstedts gymnasium, där även unga entreprenörer från tre andra gymnasieskolor deltar.

Så här lyder motiveringen för att utse Yvonne Lifvergren till Årets UF-lärare 2015:

”En engagerad, inspirerande och positiv lärare som genom sitt arbete med UF-företagande på skolan ger eleverna en bred insikt och kunskap i entreprenörskap och företagsamhet.

Genom sitt arbete bidrar Yvonne Lifvergren till att ge eleverna goda förutsättningar inför framtiden där processutbildningen UF-företagande är en naturlig del i undervisningen och där eleverna får praktisera entreprenörskap på riktigt.”

– Jag är otroligt glad, hedrad och även överraskad över den fina utnämningen. Jag arbetar dagligen med UF och Entreprenörskap och vet att jag genom åren har gett dem de verktyg de behöver för att får goda förutsättningar inför framtiden, säger Yvonne Lifvergren.

Utmärkelsen har instiftats och delas ut av Nulink – Linköpings näringslivsbolag.

Källa: http://www.nulink.se