You are currently viewing Henrik Åkerström blir ny vd för Norrköpings Hamn
Henrik Åkerström blir ny vd för Norrköpings Hamn

Henrik Åkerström blir ny vd för Norrköpings Hamn

Henrik Åkerström blir ny vd för Norrköpings Hamn

− Vi är glada att vi hittat en ny vd som ska fortsätta arbetet med att vidareutveckla bolaget. Norrköpings Hamn AB är ett framgångsrikt bolag med spännande utmaningar framöver – både affärsmässigt och med en påbörjad utbyggnad av hamnen. Vi är övertygade om att Henrik Åkerström kommer fortsätta att föra bolaget vidare framåt, säger Hans Lundin, styrelseordförande i Norrköpings Hamn AB.

Henrik Åkerström kommer närmast från vd-posten på Alltransport i Östergötland AB. Han har lång och gedigen erfarenhet från transport-, rederi- och logistikbranschen, och har en god kännedom om regionens näringsliv och utveckling.

− Jag upplever Norrköpings hamn som ett fint bolag med bra tillväxt och en tydlig position på marknaden och ambitiösa utvecklingsmål. Det är en stor utmaning och oerhört spännande att få leda verksamheten vidare och jag är övertygad om att jag kan bidra till hamnens utveckling, säger Henrik Åkerström.
Henrik Åkerström tillträder som vd under hösten.

Norrköpings hamn har även rekryterat Magnus Grimhed för att på sikt ersätta försäljningschefen Tomas Gustavsson, som kommer att gå i pension framöver. Under de senaste tio åren har Magnus varit verksam inom Maersk-koncernen på olika befattningar inom försäljningsområdet, varav de senaste tre åren som General Manager för Seago Line Scandinavia.

 

Källa: www.nhs.se