Hedin bil köper Bivas verksamhet
Biva Linköping

Hedin bil köper Bivas verksamhet

Förvärvet rör BIVA ABs bilverksamhet i Karlskoga, Norrköping, Linköping, Örebro, och Uppsala, där man är återförsäljare av nio olika varumärken: Opel, Subaru, Nissan, Fiat, Jeep, Mitsubishi, Alfa Romeo, Lancia och Isuzu. Förvärvet innefattar också Bilcity i Kristianstad, som är återförsäljare av Subaru, Opel och KIA.

– Det känns tryggt att sälja till Hedin bil, ett familjeföretag som framgångsrikt drivit och värnat om sin verksamhet sedan 1985. Deras långa erfarenhet och gedigna kunskap kommer kunna hjälpa BIVA och Bilcity i Kristianstad att växa och utvecklas på ett positivt sätt både för personal och kunder, säger Britt Hansson, VD och koncernchef på OK ekonomisk förening.
Koncernen och familjeföretaget Hedin Bil är en av de största bilåterförsäljarna i Norden och har idag 42 bilanläggningar och är återförsäljare till 24 bilvarumärken runt om i landet. Företaget har en personalstyrka på 1250 personer och omsättningen för 2016 beräknas till 9 miljarder.

‒ Vi är mycket glada över förvärvet och att vår bilkoncern växer. Både Bilcity i Kristianstad och BIVA är välrenommerade företag och deras verksamheter kommer addera ytterligare värde i vår koncern, säger Anders Hedin, VD och Koncernchef för Hedin Bil.

Tillträdet är beräknat till månadsskiftet mars/april förutsatt att konkurrensverket godkänner förvärven.

Hur verksamheten i Linköping och Norrköping påverkas är inte klart.

källa: www.biva.se