You are currently viewing Heap Carsharing expanderar – Linköping först ut
Ciao Ciao Carsharing byter namn till Heap

Heap Carsharing expanderar – Linköping först ut

Bildelningsföretaget Ciao Ciao Carsharing byter namn till Heap i Augusti 2020. Företaget är en LEAD alumn som startade upp i Norrköping för bara två år sedan. Efter en lyckad pilot i Göteborg lanserades Heap nyligen i Linköping och förbereder sig för en aggressiv expansion till resten av Sverige. I samband med att Kaspar och Petter Prinz går in i företaget som Creative Directors ändrar Ciao Ciao sitt namn och grafiska profil. Samtidigt går Peter Algurén, tidigare vd på Sunfleet, in som aktiv styrelsemedlem i Heap. 

– De befintliga kunderna och bilägarna behöver inte göra mycket i samband med namnbytet. De kommer få notis om att uppdatera appen, sen kommer det fungera på samma sätt som förut. Tjänsten är precis densamma, bara lite snyggare, säger Carl Törnström, VD på Heap. Peter är en drömrekrytering. Med hans bakgrund både från Sunfleet och från arbete som coach för cirkulära affärsmodeller hos RISE är han ett oerhört värdefullt tillskott till teamet, fortsätter Carl Törnström.

– Bildelning mellan privatpersoner är intressant då befintliga resurser används mer effektivt samtidigt som det finns ett närmast obegränsat utbud i tider då parkeringsplatser blir alltmer bristvara samtidigt som efterfrågan på bildelningstjänster ökar. Heap gör peer-to-peer på rätt sätt med ett imponerande team med hög teknisk kompetens och stort fokus på kunder och användarvänlighet, säger Peter Algurén.

Heap möjliggör helt digital bildelning mellan privatpersoner. I Heap-appen hittas och bokas bilar i närområdet snabbt och smidigt. Genom bildelning vill Heap göra det enkelt för sina användare att minska konsumtion och dra nytta av befintliga resurser på ett hållbart sätt, något som konsumenter tycker blir allt viktigare.

– Många av bilägarna som går med i Heap gör det för att de vill se ökad delningsekonomi i samhället. Andra gör det helt enkelt för att tjäna en extra slant. Vissa av våra bilägare tjänar upp till 7000 kr per månad, säger Carl Törnström.

Källa: www.heap.co